Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Βρετανίας, όπως και στο φινάλε του αγώνα. Η επίθεση καταδικάστηκε από όλο τον κόσμο του σπορ.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes δέχθηκε σκληρή κριτική για το συμβάν του πρώτου γύρου, ανάμεσα στον ίδιο και τον Max Verstappen. Στα φρένα για τη στροφή “Copse” ο Hamilton ακούμπησε τον Verstappen. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ολλανδός οδηγός να προσκρούσει στον προστατευτικό τοίχο με 280 km / h. Ο 23χρονός οδηγός της Red Bull προσέκρουσε με δύναμη 51G.

Παρόλο που ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του, τα ρατσιστικά σχόλια εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο. Μια εβδομάδα μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, μετά τον χαμένο τελικό του “Euro 2020”, σειρά είχε ο Lewis Hamilton.

Στη δημοσίευση της Mercedes στο Instagram, διάφοροι χρήστες της πλατφόρμας σχολίασαν με πολύ άσχημο τρόπο. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν την μαϊμού, ως emoji και διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η εταιρεία διαχείρισης της δημοφιλούς πλατφόρμας “Instagram”, Facebook αναγκάστηκε να διαγράψει αυτά τα μηνύματα και παράλληλα καταδίκασε αυτές τις ενέργειες.

Η ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Lewis Hamilton κατά τη διάρκεια και στο τέλος του Grand Prix της Βρετανίας είναι απαράδεκτη και αφαιρέσαμε έναν μεγάλο αριθμό μηνυμάτων από το Instagram“, ανακοίνωσε το Facebook.

Η F1 εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με την FIA και την Mercedes, καταδικάζοντας το γεγονός

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα του αγώνα του Grand Prix της Βρετανίας, ο Lewis Hamilton δέχτηκε πλήθος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media. Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas καταδικάζουν αυτές τις συμπεριφορές με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σπορ μας και καλούμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Όλοι μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σπορ, στο οποίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να επισημαίνονται και να εξαλείφονται“.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Red Bull, αλλά και η πρώην ομάδα του Hamilton, McLaren

Την ίδια ώρα που παραμένουμε σκληροί αντίπαλοι εντός πίστας, είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στον ρατσισμό. Καταδικάζουμε κάθε είδος ρατσιστικής επίθεσης στην ομάδα μας, στους αντιπάλους μας και στους οπαδούς μας. Ως ομάδα είμαστε αηδιασμένοι και στεναχωρημένοι που γίναμε μάρτυρες στην ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Lewis, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη σύγκρουση με τον Max. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το περιστατικό και δεν έχει θέση στο άθλημα μας. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν“, ανέφερε η ανακοίνωση της Red Bull.

Η McLaren είναι δίπλα στην F1, στην FIA και στους συνάδελφους μας οδηγούς και ομάδες, καταδικάζοντας τη θλιβερή ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Lewis Hamilton. Ο ρατσισμός πρέπει να απομακρυνθεί από το άθλημά μας και είναι κοινή μας ευθύνη να το εξαλείψουμε“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS