Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Αν δεν ξεκινούσαμε από τις πίσω θέσεις θα μπορούσα να παλέψω με τους μπροστά -Verstappen

O Max Verstappen λέει πως ένιωσε οι αντίπαλοι του να είναι “σχεδόν ακινητοποιημένοι” στο περιστατικό που τραυμάτισε την Red Bull του στην εκκίνηση του στο ιταλικό γκραν πρι

Ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις λόγο μιας ποινής από αλλαγή κινητήρα, ο Verstappen χτύπησε την μπροστινή αεροτομή του όταν ακούμπησε την Racing Point του Sergio Perez στην πρώτη στροφή της Monza.

Ο Verstappen μπόρεσε μόνο να ανακάμψει στην όγδοη θέση, ειρωνικά ξοδεύοντας τους τελευταίους γύρους παγιδευμένος πίσω από τον Perez.

“Δεν ήταν καν αργό φρενάρισμα, απλά ακολουθούσα, ακολουθούσα….” είπε ο Verstappen όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό του στην πρώτη στροφή.

“Ξαφνικά όλα ήταν σαν ακινητοποιημένα. Προσπάθησα να το αποφύγω αλλά και πάλι ακούμπησα τον Sergio, νομίζω, στον πίσω τροχό και νομίζω πως η μπροστινή πτέρυγα ήταν λίγο κάτω οπότε μπήκαμε για αλλαγή.”

Περιέγραψε τον υπόλοιπο αγώνα ως “περίεργο”, αφού έχασε έδαφος όταν τα μονοθέσια γύρω του μπόρεσαν να κάνουν pitstop κάτω από συνθήκες εικονικού αυτοκινήτου ασφάλειας. Που προκάλεσε ο Carlos Sainz jr. παρκάροντας την McLaren του με λυμένη ρόδα.

“Είχαμε καλό ρυθμό. Πέρασα πολλά μονοθέσια, αλλά μετά κόλλησα πίσω από τον Sergio.Είχαν μεγάλη τελική ταχύτητα. Δεν είχα πιθανότητα να περάσω,” συμπλήρωσε ο Verstappen.

“Μετά ήμουν άτυχος με το εικονικό αυτοκίνητο ασφάλειας, δυο με τρία μονοθέσια με προσπέρασαν με το pitstop.”

“Όλος ο αγώνας ήταν εναντίων μας και τίποτα δεν λειτουργούσε όπως το θέλαμε.”

“Κάποιες φορές ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις λειτουργεί άψογα, όπως στο Austin πέρυσι. Αλλά δεν μπορείς να το περιμένεις να είναι όπως τότε συνέχεια.”

Ο Perez επίσης κουβαλούσε ποινή για αλλαγή κινητήρα ξεκινώντας από την 18η θέση και είπε πως είχε καλό ρυθμό και καλές προσπεράσεις. Για την προαγωγή του στην εβδόμη θέση. Ήταν ανάμεσα στους οδηγούς που μπόρεσαν να κάνουν Pit Stop κάτω από το VSC.

“Οι τελευταίοι 15-20 γύροι ήταν πολύ, πάρα πολύ περίεργοι και πιέσαμε από εκεί μέχρι το τέλος”. Είπε όταν ρωτήθηκε για τo πως απώθησε τον Verstappen.

“Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ γρήγορος. Με έφτασε πολύ γρήγορα. Αλλά ευτυχώς δεν έχασα καθόλου χρόνο με τον Giovinazzi όταν τον προσπέρασα και όλα δούλεψαν για εμάς όπως τα θέλαμε.”

Όταν του είπαν πως ο Perez ευχαριστήθηκε την μάχη τους, ο Verstappen απάντησε. “Θέλω να προσπεράσω οπότε δεν το διασκεδάζεις όταν είσαι κολλημένος. Αλλά μπορώ να το καταλάβω από την πλευρά του φυσικά να κρατάνε πίσω μια Red Bull για αυτούς είναι επίτευγμα”.

Ο Verstappen πιστεύει πως ο ρυθμός του συγκρινόταν με την Mercedes και την Ferrari. Αν του επιτρεπόταν να ξεκινήσει με αυτούς.

“Θα μπορούσα να παλέψω με τους μπροστά. Μπορούσα να τους δω στην οθόνη και ακολουθούσα την άνοδο μου,” ειπε.

“Ήξερα τον χρόνο των γύρων τους και δεν έχανα κάπου. Φυσικά όταν βρήκα κίνηση έχασα χρόνο, αλλά όταν ήμουν σε καθαρό αέρα δεν ήταν ταχύτεροι.”

“Οπότε αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό σε μια πίστα που συνήθως δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί.”

“Σήμερα ήταν μόνο επιβίωση και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε πόντους. Το κάναμε, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά και στην εκκίνηση στην Σιγκαπούρη να είμαι στις μπροστά θέσεις γιατί είχαμε τις ποινές μας. Ελπίζω και τα προβλήματα μας οπότε τώρα μπορούμε να εστιάσουμε στην επίδοση.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!