Θα είναι έτοιμη η πίστα της Jeddah για το πρώτο Σαουδαραβικό GP;

Ο Michael Masi είναι αισιόδοξος πως η κατασκευή της νέας πίστας της Σαουδικής Αραβίας θα ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να διεξαχθεί εκεί ο πρώτος αγώνας για την F1.

Το νέο σιρκουί της Jeddah πρόκειται να φιλοξενήσει τον προτελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Ωστόσο, οι αμφιβολίες του κόσμου ολοένα και αυξάνονται όσον αφορά την πρόοδο της κατασκευής της πίστας των 6 χιλιομέτρων, μιας και με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την διεξαγωγή του Σαουδαραβικού GP, η πίστα δεν έχει ακόμη φτάσει στο τελικό στάδιο.

Φωτογραφίες της πίστας από πρόσφατους επισκέπτες δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες αποδεικνύουν πως η πίστα χρειάζεται ακόμη αρκετή έτσι ώστε να ολοκληρωθεί.

Την ώρα που ο Michael Masi αναφέρει πως “υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν” μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πίστας, δεν είναι ανήσυχος όσον αφορά τη διεξαγωγή του του Grand Prix.

“Γίνονται πολλά πράγματα εκεί αυτήν τη στιγμή.” δήλωσε ο Masi την Κυριακή στο Μεξικό. “Δουλεύουν σε μεγάλο βαθμό και ασταμάτητα αυτό το διάστημα.”

“Η FIA και η F1 λαμβάνουν καθημερινά ενημερώσεις για το πώς έχουν τα πράγματα στην πίστα και προχωράνε πολύ πολύ γρήγορα.”

“Ναι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό. Θεωρώ πως ο καθένας κατανοεί πως χρειάζεται πολύ δουλειά. Ωστόσο παραμένω αισιόδοξος πως ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς προβλήματα.”

Η πίστα της Jeddah θα είναι το μεγαλύτερο σιρκουί πόλης στη Formula 1 και το δεύτερο μεγαλύτερο σιρκουί στο καλεντάρι.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πίστα θα είναι προσωρινά το “σπίτι” του Σαουδαραβικού GP, μέχρι να κατασκευαστεί μία νέα πίστα ως μέρος τη 10ετούς συμφωνίας της χώρας με τη Formula 1.

O Masi στο παρελθόν ήταν ένα από αυτούς που επέβλεπαν την ολοκλήρωση του διεθνούς σιρκουί της Κορέας στη Yeongam, ένα σιρκουί το οποίο έλαβε έγκριση για τη διεξαγωγή αγώνων μόλις μία βδομάδα πριν την προγραμματισμένο τριήμερο του Κορεάτικου Grand Prix το 2010.

“Θεωρώ πως πάντοτε υπάρχει ένας στοιχειώδης προβληματισμός, ωστόσο είμαι αρκετά αισιόδοξος.” εξήγησε ο Masi.

“Συγκεκριμένα είχα βρεθεί στην Κορέα το 2010, η οποία ήταν η τελευταία τέτοια περίπτωση που έχει συζητηθεί.”

“Επίσης θεωρώ πως και η περίπτωση της Ινδίας συζητήθηκε, όμως τελικά δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Έτσι είμαι αρκετά αισιόδοξος πως και με τη Σαουδική Αραβία θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.”

Ο Masi επιπλέον ανέφερε πως είναι πολύ αισιόδοξος πως η πίστα θα τηρεί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας.

“Ο κάθε ένας που δουλεύει εδώ κάνει φανταστική δουλειά.” αναφέρει ο Masi.

“Υπάρχουν τομείς στην πίστα οι οποίοι είναι εντελώς ολοκληρωμένοι. Η ποιότητα της δουλειάς είναι φανταστική, είναι πρώτης κλάσης. Θα τελειώσουν. Τους έχω εμπιστοσύνη.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS