Τέταρτος τελικά θα εκκινήσει ο Hamilton στο Αυστριακό GP

Η FIA επιβεβαίωσε ότι ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει τέταρτος στο Αυστριακό GP ως αποτέλεσμα της ποινής τριών θέσεων που δέχθηκε για παρεμπόδιση στον Kimi Raikkonen.

O Hamilton κατατάχθηκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Charles Leclerc.

Λόγω της ποινής όλοι πίστευαν ότι ο Βρετανός θα ξεκινούσε από την πέμπτη θέση αλλά με τον οδηγό της Haas να έχει δεχθεί και αυτός ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου ο Hamilton θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση λόγω του τρόπου με τον οποίο η FIA εφαρμόζει τις ποινές.

Ποινή δέχτηκαν επιδης και οι Hulkenberg, Russell, Albon και Sainz με τους δύο τελευταίους να παίρνουν την 19η και 20η θέση αντίστοιχα.

Hamilton

Αρχικά η FIA είχε δηλώσει τον Sainz στην 19η θέση.

Ωστόσο αργότερα διορθώθηκε καθώς ένας νέος κανόνας που θεσπίστηκε για το 2019 ορίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις προτεραιότητα έχει ο οδηγός που έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες, ενώ παλιότερα προτεραιότητα είχε ο οδηγός που έβγαινε πρώτος στην πίστα με τα καινούργια μέρη του μονοθεσίου.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS