ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Τα team orders της Ferrari καμία σχέση με το Multi 21

O Sebastian Vettel πιστεύει ότι η αντιμετώπιση των team order της Ferrari σε σχέση με εκείνες της Red Bull και το Multi 21 είναι τελείως διαφορετική υπόθεση.

Η Ferrari προσπάθησε να χρησιμοποιήσει team orders στους Vettel και Leclerc την φετινή σεζόν, με τον επικεφαλή της ομάδας Mattia Binotto να δηλώνει επανειλημμένα ότι η Ferrari θα ωφεληθεί αν μπορέσει να ελέγξει τους οδηγούς της.

Ωστόσο, αρκετές φορές αυτό γύρισε μπούμερανγκ. Ειδικά στο Grand Prix της Ρωσίας όπου ο Vettel πέρασε τον Leclerc αλλά δεν του έδωσε την θέση πίσω. Αψηφώντας την συμφωνία που είχαν κάνει πριν τον αγώνα.

Πολλοί έκαναν συγκρίσεις με το 2013 και το Grand Prix της Μαλαισίας όταν ο Vettel αγνόησε τα team order της Red Bull και παρολαυτά προσπέρασε τον Mark Webber.

O Vettel είχε δηλώσει μετά το Ρωσικό Grand Prix πως δεν πίστευε ότι παραβίασε την συμφωνία πριν τον αγώνα. Αλλά μετά το περιστατικό και αφού το συζήτησε με την ομάδα παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Στο θέμα των team order ο Vettel είπε:

” Μέσα στο αυτοκίνητο είναι μερικές φορές δύσκολο να ξέρεις τα πάντα, επειδή δεν μπορείς να δεις τα πάντα. Οπότε εξαρτάται από την κατάσταση και δεν δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι προκατειλημμένος λέγοντας ‘είχε δίκιο, είχε άδικο.'”

Vettel

“Προφανώς αν κοιτάξετε τότε με τον Mark ήταν τελείως διαφορετική κατάσταση. Επειδή δουλεύαμε σαν ομάδα μαζί για πολλά χρόνια αλλά δεν νομίζω ότι συνεργαστήκαμε ποτέ καλά.”

“Και τότε ήρθε η μέρα όπου μου ζητηθεί να κάνω κάτι και δεν είχα πάρει ποτέ κάποια χάρη πριν. Οπότε γιατί να του κάνω τώρα μία χάρη;”

“Οπότε λοιπόν ήταν λίγο διαφορετική κατάσταση, αλλά στο τέλος κοιτάς τον εαυτό σου. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου γι’ αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό. Τώρα αν εκ των υστέρων είσαι ακόμα σωστός ή λάθος είναι μία διαφορετική ιστορία.”

Ο Vettel δήλωσε ακόμα πως η ικανότητα του οδηγού να είναι εγωιστής έχει μειωθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες, επειδή η F1 “Έχει γίνει περισσότερο ομαδικό άθλημα.”

Ωστόσο, δήλωσε ότι η ανάγκη να τεθεί η ομάδα πρώτη είναι ακόμα πιο εμφανής από τότε που εντάχθηκε στην Ferrari το 2015.

“Είναι δύσκολο, ειδικά στις μέρες μας” δήλωσε ο Vettel.

“Αν συγκρίνετε με την δεκαετία του 70, του 80 και αρχές του 90, τότε ο οδηγός εξακολουθούσε να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής.”

“Χρειαζόσουν μία ομάδα γύρω σου. Αλλά στις μέρες φέρεις πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για τους ανθρώπους γύρω σου, τους ανθρώπους πίσω σου. Αυτούς που σε υποστηρίζουν και που υποστηρίζουν την ομάδα.”

“Και ειδικά με την Ferrari. Είναι δίκαιο να πω ότι η ομάδα είναι μεγαλύτερη απ’οτιδήποτε άλλο. Μεγαλύτερη από κάθε οδηγό.”

Vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).