Ανανέωσαν με την Hyundai οι Tänak και Neuville

Οι Ott Tänak και Thierry Neuville υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια με την ομάδα της Hyundai, βάζοντας τέλος στις φήμες που τους ήθελαν σε άλλες ομάδες.

Η συμφωνία με τους Tänak και Neuville ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, πιστοποιώντας ότι οι δύο οδηγοί θα παραμείνουν στην Κορεάτικη ομάδα ενόψει της υβριδικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο Εσθονός όσο και ο Βέλγος θα επιμεληθούν την εξέλιξη του αυτοκινήτου του 2022, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

“Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα, η οποία έγινε δεύτερη οικογένειά μου. Εκτός από το γεγονός ότι νιώθω πολύ ωραία μαζί τους, η αποφασιστικότητά τους κι η στοχοπροσήλωσή τους με έπεισαν να συνεχίσω το ταξίδι που άρχισε πριν 7 χρόνια,” δήλωσε ο Neuville.

“Η προσέγγισή τους κι οι φιλοδοξίες τους σχετικά με τις νέες προκλήσεις που έρχονται τα επόμενα χρόνια με τους νέους υβριδικούς κανονισμούς είναι πολλά υποσχόμενες.”

Tänak
Tänak/Jarveoja, Hyundai i20, Arctic Rally Finland
Ο Ott Tänak εντάχθηκε στην Hyundai αμέσως μετά την κατάκτηση του παρθενικού του τίτλου με την Toyota το 2019 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει δύο νίκες, σε Εσθονία και Φιλανδία.

“Ανυπομονώ για την νέα εποχή του WRC, αλλά έχουμε να ολοκληρώσουμε μία δουλειά φέτος. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η τελευταία μας χρονιά με αυτής της γενιάς τα αυτοκίνητα θα είναι πετυχημένη.”

Από την μεριά του, ο επικεφαλής της Hyundai Motosport, Andrea Adamo, ήταν πολύ ευχαριστημένος που δύο από τους καλύτερους οδηγούς του WRC θα παραμείνουν στην ομάδα του.

“Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που οι Ott και Thierry θα παραμείνουν στην ομάδα μας για πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι θα δουλέψουμε με αυτούς τους 2 ταλαντούχους οδηγούς στο μέλλον αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας και τις φιλοδοξίες που έχουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS