ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas – “Σωστό βήμα” οι αναβαθμίσεις της Mercedes

Ο Valtteri Bottas λέει ότι η ομάδα της Mercedes περιμένει το τελευταίο πακέτο αεροδυναμικής αναβάθμισης να προσφέρει ένα “αρκετά σωστό βήμα” στο Ιαπωνικό Grand Prix.

Η Mercedes έφερε μία μικρή αεροδυναμική αναβάθμιση στην Suzuka σε μία προσπάθεια να ασκήσει πίεση Ferrari καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής σκοπεύει να κατακτήσει τον έκτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών.

Μετά τις πετυχημένες αναβαθμίσεις της Ferrari στην Σιγκαπούρη και τις τρεις νίκες της σε τέσσερις αγώνες, η Mercedes έκανε μικροδιορθώσεις στην W10. Συμπεριλαμβανομένων και κάποιες αναθεωρήσεις στην περιοχή των sidepod.

“Φέρνουμε μία αρκετά αξιόπιστη αναβάθμιση αυτό το Σαββατοκύριακο” είπε ο Bottas.

“Θα την δοκιμάσουμε αύριο και θα δούμε πως θα δουλέψει, αλλά στην θεωρία θα μας δώσει περισσότερη απόδοση.”

“Πόση; Αυτό είναι κάτι που θα μάθουμε. Αλλά έχουμε κάποιους ακατέργαστους αριθμούς και είναι ένα αρκετό καλό βήμα όσον αφορά τα πακέτα αναβάθμισης μέχρι στιγμής. Θα δούμε.”

Bottas
Ακόμη και με την πρώτη σημαντική αναβάθμιση της Mercedes μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Bottas περιμένει ότι η Ferrari θα διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει στον ρυθμό της στην Suzuka, ειδικά στις κατατακτήριες.

“Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο φέτος, αλλά είναι μία πίστα που απαιτεί κάποια διαφορετικά πράγματα.”

“Έχεις κάποιες αξιοπρεπείς ευθείες, όπου σίγουρα θα έχουμε ένα μειονέκτημα σε σχέση με την Ferrari. Έτσι θα κερδίσουν χρόνο εκεί.”

“Αλλά υπάρχουν κάποια καλά κομμάτια, γεμάτα στροφές. Όπου ξέρουμε ότι είμαστε καλοί και ελπίζουμε ότι με το πακέτο αναβάθμισης θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.”

“Είναι τόσο δύσκολο να προβλέψουμε. Οπότε το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι στις κατατακτήριες οι Ferrari θα είναι πολύ δυνατές ξανά. Αλλά στον αγώνα θα έχουμε παρόμοιο ρυθμό.”

Bottas

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).