Στο καλεντάρι του WRC το Ράλι Ακρόπολις

Το Ράλι Ακρόπολις, ο εθνικός μας αγώνας επέστρεψε μετά από 8 χρονιά στο χάρτη του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής.

Ο εθνικός μας αγώνας θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του WRC. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9 με 12 Σεπτεμβρίου, στη θέση της Χιλής. Το Ράλι της Χιλής εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει με τον Covid-19 δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει φέτος τον αγώνα.

Ράλι Ακρόπολις
Ο Thierry Neuville, με τα χρώματα της Ford στο Ράλι Ακρόπολις του 2013

Jona Siebel, managing director του promoter του WRC:

Το Ράλι Ακρόπολις κατέχει ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να την επαναφέρει στο κορυφαίο τραπέζι του παγκόσμιου ράλι. Καλώς ήρθες πίσω! Η κληρονομιά της θα θυμηθεί από όλους, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για μια σύγχρονη Ακρόπολη που βρίσκεται άνετα δίπλα στους άλλους 11 αγώνες μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόκλησή της έχει μειωθεί και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι σκληροί ορεινοί δρόμοι θα φέρουν τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς“.

Η Χιλή αποδείχθηκε μια δημοφιλής προσθήκη στο WRC το 2019. Δυστυχώς, η χώρα υπέφερε άσχημα από την πανδημία πέρυσι και η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που χάσαμε τη φετινή διοργάνωση, αλλά η Χιλή παραμένει σε μεγάλο βαθμό μέλος της οικογένειας WRC“.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός:

Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη ήταν ένα σκηνικό σε έναν πολύ ξεχωριστό αγώνα που έγινε γνωστός ως το Ράλι των Θεών. Ένας επικός ετήσιος διαγωνισμός που δοκίμασε τους οδηγούς όπως κανένας άλλος. Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, επέστρεψε και ήρθε, κατάλληλα, σε μια εποχή δραματικής αναζωογόνησης της χώρας μου“.

Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς τον ελληνικό λαό και τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους θαυμαστές από όλο τον κόσμο τον Σεπτέμβριο και να αποδείξει ότι θα είναι και πάλι σημαντικός παίκτης σε διεθνή γεγονότα“.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS