Στο καλεντάρι του WRC η Λετονία από το 2024 

Ακόμα από πιο ισχυρή θα κάνουν την παρουσία τους οι χώρες της Βαλτικής αφού μετά την Εσθονία, η Λετονία θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του WRC από το 2024. 

Καλά-καλά δεν συμπληρώσαμε, ούτε το ένα τέταρτο της φετινής σεζόν, αλλά σταδιακά έχει αρχίσει να συμπληρώνεται το πάζλ της επόμενης. Καθώς η Εσθονία έχει εδραιωθεί στο πρόγραμμα του WRC, η επόμενη χώρα που ετοιμάζεται να το κάνει είναι η Λετονία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 2024. 

Το ράλι Λετονίας, δεν είναι ένας παντελώς άγνωστος αγώνας. Εδώ και αρκετά, χρόνια αποτελεί κομμάτι του προγράμματος του ERC, και μάλιστα είναι ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά του πρωταθλήματος. Η επιφάνεια στην οποία διεξάγεται το ράλι είναι χωμάτινη, με τις ειδικές διαδρομές να είναι αρκετά γρήγορες και τεχνικές.  

Ο Peter Thul, ανώτερος διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, τόνισε πως ήταν από τους κύριους στόχους, να επιτρέψει σε έναν αγώνα να εναλλάσσεται από το ERC, στο WRC. Επιπλέον ανέφερε πως πέραν της διοργανώτριας αρχής, ήταν πρόθεσης και της Λετονικής κυβέρνησης η διεξαγωγή του αγώνα. 

Η προσθήκη της Λετονίας στο καλεντάρι, έρχεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του WRC Promoter. Ήδη συνεργάζεται με περισσότερα από 50 τηλεοπτικά δίκτυα, σε πάνω από 150 χώρες.  

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την FIA, εργάζονται πυρετωδώς για την οργάνωση του αγώνα. Οι περιφέρειες Talsi, Tukums, Kuldiga και Dienvidkurzeme, βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα να αποτελέσουν το επίκεντρο του ράλι.  

Πολυνίκης του αγώνα στο ERC είναι ο σημερινός οδηγός της WRC 2 Nikolay Gryazin με τρεις νίκες (2017,2018,2021). Στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Oliver Solberg με 2 (2019,2020), ενώ από μία νίκη μετρούν δύο οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας. Ο λόγος για τους Esapekka Lappi (2013) και τον Craig Breen (2015). 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS