Στο Μπαχρέιν και το 2022 οι δοκιμές

Οι άνθρωποι της πίστας του Μπαχρέιν επιθυμούν την πραγματοποίηση των δοκιμών εξέλιξης του 2022 στη χώρα τους, μετά και την επιτυχημένη διεξαγωγή τους φέτος.

Φέτος οι δοκιμές εξέλιξης της F1 πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Μπαχρέιν, το τριήμερο 12 με 14 Μαρτίου. Η τοποθεσία αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και για να ελαχιστοποιηθούν οποιαδήποτε θέματα που θα προκύπταν με τον Covid-19.

Μιλώντας στο “racefans.net” ο chief executive της πίστας, Sheikh Salman bin Isa Al Khalifa, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μπαχρέιν
Carlos Sainz, Bahrain International Circuit, BahrainGP 2021

Θυμάμαι το 2014, όταν κάναμε το τεστ. Ήταν λίγο πιο σύντομο, οπότε ήταν μόνο τρεις μέρες. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο έτος μπορούμε να έχουμε σωστές δοκιμές με τους νέους κινητήρες και τα νέα μονοθέσια. Είχε νόημα όλα αυτό, με όλα όσα έρχονταν. Με την Αυστραλία, για να κάνουμε το τεστ πριν από τη σεζόν και για να κάνουμε τον πρώτο γύρο. Είχε νόημα“.

Μπαχρέιν
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Bahrain Grand Prix, Friday 26th March 2021. Sakhir, Bahrain.

Δεν το ανέφεραν, αλλά για μένα είναι κάτι που στην πίστα θα θέλαμε να δούμε. Νομίζω ότι οι δοκιμές εξέλιξης αλλά και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε νόημα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS