Στην M-Sport την νέα σεζόν ο Ott Tanak!

Τέλος έλαβε το θρίλερ για το μέλλον του Ott Tanak,αφού ο Εσθονός ήρθε σε συμφωνία με την M-Sport για το 2023.

Τον πρώτο οδηγό για το 2023 αποκάλυψε σήμερα η M-Sport. Η ομάδα του Malcolm Wilson ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τον Ott Tanak,με τον Εσθονο πρωταθλητή να επιστρέφει στην ομάδα που έφτιαξε το όνομα του.

Έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία το 2011 και ανέβηκε στο βάθρο στο ράλι Σαρδηνίας,έναν χρόνο αργότερα. Το 2016 έφτασε πολύ κοντά στην νίκη στο ράλι Πολωνίας. Ένα κλατάρισμα στην τελευταία ειδική διαδρομή του την στέρησε.

Το 2017 πανηγύρισε δύο νίκες σε Σαρδηνία και Γερμανία,προτού αποχωρήσει από την Ford και μεταπηδήσει στην Toyota. Με τον Ιαπωνικό κολοσσό κατέκτησε τον τίτλο το 2019 αφού δεν διεξχήθη λόγω των πυρκαγιών ο αγώνας στην Αυστραλία.

Ο Tanak θα συμμετάσχει και στα 13 ράλι της νέας σεζόν. Θα έχει στο πλευρό του για ακόμα μια χρονιά τον Martin Jarveoja.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ott Tanak

“Η Μ-Sport είναι η ομάδα που με μεγάλωσε σαν οδηγό και μου έδωσε εμπειρία για να γίνω οδηγός υψηλού επιπέδου στο WRC.

Από τότε που κατέκτησα το πρωτάθλημα δεν υπερασπίστηκα τον τίτλο μου και δεν θα κάνω ειρήνη με τον εαυτό μου αν δεν το πετύχω. Είχα πολλές συζητήσεις με τον Malcolm και μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την νέα σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά ξέρω τους ανθρώπους στο Dovenby Hal,.

Ξέρω ότι είναι ικανοί και θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής της M-Sport Rich Millener

“Είναι σημαντική στιγμή για όλους βλέποντας τον Ott πίσω στην M-Sport. Στόχος είναι το 2023 να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών

Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό θα δουλέψουμε σκληρά και είμαστε έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση. Έχοντας τον Ott μαζί μας είναι το κλειδί για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας και να προχωρήσουμε μπροστά την νέα χρονιά”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS