Στη νέα συμφωνία ομόνοιας η McLaren

Η McLaren είναι η πρώτη ομάδα που υπέγραψε τη νέα συμφωνία ομόνοιας της F1, παραμένοντας στο σπορ έως το 2025.

Η Βρετανική ομάδα συμμετέχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1966.

Έχει τρέξει σε 872 grand prix, έχοντας κερδίσει 182 φορές και έχοντας ανακηρυχθεί 8 φορές πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές. Παράλληλα έχει κερδίσει 12 φορές το πρωτάθλημα των οδηγών.

Η F1 έχει κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς ένα βιώσιμο, ισχυρό μέλλον με τη νέα συμφωνία. Αυτή είναι η σωστή συμφωνία την κατάλληλη στιγμή για το άθλημα, τους ιδιοκτήτες του, τις ομάδες του και πάνω απ ‘όλα για τους οπαδούς“.

McLaren
Carlos Sainz, McLaren MCL35

Ένα πιο δίκαιο άθλημα είναι καλύτερο για όλους. Μεγαλύτερη ισορροπία στην κατανομή των εσόδων μεταξύ όλων των ομάδων και σαφέστερη, απλούστερη διακυβέρνηση, που κόβει τα κεκτημένα συμφέροντα και δίνει προτεραιότητα στο άθλημα“.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει τους κατασκευαστές F1 συλλογικά ισχυρότερους μακροπρόθεσμα“.

Zak Brown and McLaren drivers
Ο Zak Brown και ο Lando Norris στην παρουσίαση της “Gulf”

Η νέα συμφωνία συμπληρώνει και βασίζεται στο σπουδαίο έργο της F1, της FIA και όλων των ομάδων τους τελευταίους μήνες σχετικά με τους μελλοντικούς οικονομικούς, τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς“, είπε στις δηλώσεις ο ceo της ΜcLaren, Zak Brown.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS