Στη Μonza το δεύτερο “sprint qualifying” της F1

Η F1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον Grand Prix της Ιταλίας τον προσεχή Σεπτέμβριο, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και “sprint qualifying”, το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο Grand Prix της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε το πρώτο “sprint qualifying” στην ιστορία της F1. Στο πρώτο “sprint qualifying” που διεξήχθη στην πίστα του Silverstone, ο Max Verstappen τερμάτισε στην πρώτη θέση. Στις θέσεις “2” και “3” τερμάτισαν οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Σήμερα η F1 δημοσίευσε το πρόγραμμα του τριήμερου για το Grand Prix της Ιταλίας.

Το τριήμερο αρχίζει την Παρασκευή με την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες θα καθορίσουν την σχάρα εκκίνησης για το “sprint qualifying” του Σαββάτου. Το Σάββατο στις 12:00 τοπική ώρα θα διεξαχθεί η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών και στις 16:30 (17:30 ώρα Ελλάδας) το “sprint qualifying”. Το αποτέλεσμα του “sprint qualifying” θα καθορίσει τη σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Το “sprint qualifying” στη Monza θα έχει διάρκεια 18 γύρων. Ο “ναός της ταχύτητας” έχει συνολικό μήκος 5,793 χιλιόμετρα. Αποτελείται από 11 στροφές και το ρεκόρ γύρου το κατέχει ο Rubens Barichello από το 2004, με χρόνο 1:21:046.

Ο τόπος διεξαγωγής για το τρίτο και τελευταίο “sprint qualifying” του 2021 αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη χρόνια. Το τελευταίο “sprint qualifying” αναμένεται να διεξαχθεί εκτός Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Grand Prix της Ιταλίας:
F1
Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ιταλίας

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS