Στην WRC 2 θα συνεχίσει ο Gus Greensmith 

Τον δρόμο των Adrien Fourmaux και Oliver Solberg θα ακολουθήσει ο Gus Greensmith καθώς ο Βρετανός θα βρίσκεται στην WRC 2 το 2023. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Gus Greensmith αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους με την M-Sport, αφού ο Βρετανός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα. 

Η φετινή χρονιά, θα τον βρει μια κατηγορία κάτω,στην WRC 2. Συγκεκριμένα ο Greensmith θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της Toksport, πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia RS Rally2. Θα κάνει ντεμπούτο στο ράλι Μεξικού (16-19/3), ενώ για τους επόμενους αγώνες αναμένεται νεότερη ενημέρωση. 

“Τελικά,μετά από οκτώ χρόνια στην Ford, ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Αυτό είναι το Skoda Fabia RS Rally2”, είπε μεταξύ άλλων επιβεβαιώνοντας την συμφωνία. 

Ο 26χρονος οδηγός δεν πηγαίνει σε μια άγνωστη κατηγορία για εκείνον, καθώς το 2019 τερμάτισε τρίτος. 

Ο Greensmith είναι σίγουρος ότι το νέο αυτοκίνητο θα του δώσει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει. Mάλιστα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους Fourmaux και Solberg. Οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν στην μεγάλη κατηγορία το 2022. 

“Φέτος το πρωτάθλημα της WRC 2 θα είναι αναμφίβολα το πιο ανταγωνιστικό, και είμαι πολύ χαρούμενος με το πρόγραμμα της Toksport. Θα ξοδέψω αρκετό χρόνο πίσω από το τιμόνι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο”,τόνισε. 

Ο Βρετανός οδηγός είναι ενθουσιασμένος με το νέο αυτοκίνητο. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει αρκετή δουλειά πριν ξεκινήσει η σεζόν. “Τώρα θα επικεντρωθώ στις δοκιμές μέχρι την έναρξη της σεζόν στο ράλι Μεξικού τον Μάρτιο”, πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS