Στην ΚΤΜ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Jack Miller!

Ο Αυστραλός αφήνει την οικογένεια της Ducati μετά από 5 χρόνια, μετακομίζοντας στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ για τα δύο επόμενα χρόνια…

H προσθήκη του Jack Miller στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, πλάι στον Brad Binder ανοίγει τον ‘χορό’ της μεταγραφικής περιόδου για την επόμενη σεζόν. Ο αναβάτης της Ducati έμοιαζε δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει στους Πρωταθλητές Κατασκευαστών, και αποφάσισε να βρει άμεσα την επόμενη επαγγελματική στέγη του, με τον manager του Miller, Aki Ajo, να εντείνει τις επαφές του τα τελευταία 24ωρα με τους Αυστριακούς. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια δύο ετών, όπως αναμενόταν.

Κάπως έτσι, το οδηγικό δίδυμο της εργοστασιακής ΚΤΜ για την επόμενη σεζόν συμπληρώνεται, με την παραμονή και του Brad Binder. Αντιθέτως, ο Miguel Oliveira θα αναζητήσει σε άλλο γκαράζ την συνέχεια της καριέρας του μιας και δεν έχει συμβόλαιο ενόψει 2023.

Όσον αφορά τη Ducati, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει πλέον η σύνθεση των ομάδων τους για το 2023, μιας και οι υποψηφιότητες για την θέση δίπλα στον Bagnaia είναι αρκετές. Σαφώς, τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει ο Enea Bastianini, με την προοπτική του Jorge Martin να ακολουθεί από κοντά.

O Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports, δήλωσε ικανοποιημένος από την κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.: ‘‘Φυσικά και γνωρίζουμε τον Jack από τότε που έκανε την έκπληξη στη Moto3, και είναι μεγάλη χαρά να φέρουμε έναν αναβάτη με τις δυνατότητές του στο ρόστερ μας. Στις πρώτες συζητήσεις μας άφησε θετικές εντυπώσεις και είχαμε μείνει σε επαφή. Η προσέγγιση και η στάση του στους αγώνες είναι παρόμοια με τη δική μας. Είμαι πολύ περήφανος που επιστρέφει ξανά σε εμάς και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην αποστολή μας…”

O δέκατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 19 Ιουνίου στην πίστα του Sachsenring.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

F1RACINGNEWS