Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Stella – “O Norris χρειάζεται να δυσκολευτεί”

Ο νέος οδηγός της McLaren, Oscar Piastri, δυσκολεύει τον συναθλητή του Lando Norris. Σύμφωνα με τον διευθυντής της ομάδας, Andrea Stella, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Norris για να γίνει ακόμα καλύτερος.

Στην πρώτη του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Oscar Piastri προσπερνάει μάλλον κάθε προσδοκία. Μετά από μία δύσκολη περίοδο προσαρμογής ενώ είχε ένα δύσκολο μονοθέσιο που πάλευε για να σκοράρει βαθμούς, οι μεγάλες αναβαθμίσεις που έφερε η McLaren στο μονοθέσιό της το καλοκαίρι, βοήθησε τον Βρετανό rookie να λάμψει ακόμα περισσότερο. Από τότε που διαθέτει αυτές τις αναβαθμίσεις, ο Piastri σκόραρε 78 βαθμούς σε 8 αγώνες, είναι το τέταρτο καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτήν την περίοδο ενώ ο συναθλητής του lando Norris σκόραρε 112 βαθμούς και είναι δεύτερος σε αυτήν την εικονική κατάταξη. Και από την λήξη της καλοκαιρινής παύσης, ο Αυστραλός είναι καλύτερος από τον Norris στην δοκιμασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Piastri έκανε πραγματικά πολύ καλή εντύπωση όταν στο Grand Prix του Κατάρ νίκησε το sprint race ενώ είχε πάρει την pole position πριν πάρει την δεύτερη θέση την επόμενη μέρα στον αγώνα. Ο Norris, απογοητευμένος από την απόδοσή του στη πίστα του Lusail, θα αισθάνεται απειλή; Σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας Andrea Stella, αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο σαν καταλύτης στις αποδόσεις του.

“Ο ίδιος ο Lando γνωρίζει πως ο Oscar έχει μοναδικό ταλέντο. Δεν βλέπουμε τέτοια ταλέντα κάθε μέρα στην F1”, είπε ο Stella. “Είναι λοιπόν μία σημαντική αναφορά, ακόμα κι αν είναι rookie, και ο Lando ξέρει ότι κάποιες φορές [ο Oscar] βάζει τον στόχο πολύ ψηλά. Αλλά αν είσαι ένας γεννημένος πρωταθλητής όπως είναι ο Lando, τότε πρέπει να το πάρεις θετικά, γιατί [o Oscar] του φέρνει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για να συνεχίσει να εξελίσσεται.”

“Δεν υπάρχει κανένα άθλημα όπου ο πρωταθλητής τα νικάει όλα, κανένας οδηγός δεν είναι ο πιο γρήγορος σε κάθε στροφή, σε κάθε γύρο, σε κάθε σκέλος. Κατά την άποψή μου, ο Lando το βλέπει σαν μία δυσκολία, αλλά είναι η δυσκολία που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτερη κατά κάποιο τρόπο”

Ο Stella λοιπόν είναι βέβαιος πως ο Lando Norris θα βρει σύντομα την ψυχική ισορροπία που χρειάζεται ενόψει αυτής της νέας ισορροπίας δυνάμεων: “O Lando είναι ένας άνθρωπος με πολύ ειλικρίνεια και νομίζω ότι διαιωνίζει αυτή την ειλικρίνεια σε όλες τις σχέσεις του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που έχει με τον εαυτό του. Νομίζω ότι θέλει να βεβαιωθεί ότι αν κάνει λάθος, είναι ειλικρινής: δεν θέλει να ακούγεται αλαζόνας, δεν θέλει να φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα.”

“Αλλά την ίδια στιγμή, όπως είπα και πριν για τους πρωταθλητές, πρέπει να βρεις τη σωστή ισορροπία. Και πρέπει να βρεις τη σωστή δυναμική, όσον αφορά την επικοινωνία με τον κόσμο και όσον αφορά την επικοινωνία με τον εαυτό σου, προκειμένου να βάλεις τον εαυτό σου σε θέση να έχει καλές αποδόσεις σήμερα και να συνεχίσει να προοδεύει κάθε μέρα.”

“Βλέποντας πόσο σκληρός ήταν με τον εαυτό του, ειδικά μετά τις κατατακτήριες δοκιμές [στο Lusail], θα το αναλύσουμε πολύ ειλικρινά. Και με την πάροδο του χρόνου, θα βαθμονομηθεί για να διαπιστώσει πόσο δύσκολο πρέπει να είναι με τον εαυτό του: ποιος είναι ο στόχος; Να είσαι ταχύτερος σε κάθε στροφή, σε κάθε γύρο, σε κάθε σκέλος, ή απλά να είσαι ο καλύτερος, κάτι που δεν περιλαμβάνει όλα τα άλλα; Οπότε πιστεύω ότι o Lando έχει ακόμα αρκετό δρόμο να κάνει, όπως και o Oscar και κάθε άτομο που δουλεύει στην ομάδα”, καταλήγει ο Ιταλός.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά της F1 και των σχετικών κατηγοριών (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ. Όταν η F1 είναι απών ασχολούμαι με άλλες κατηγορίες.