Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Steiner – Κανείς δεν έρχεται για να κερδίσει τη 12η ή τη 13η θέση

Δεν είναι μυστικό ότι τα φετινά μονοθέσια της Haas δεν έχουν αποδείξει την ανταγωνιστικότητά τους, τόσο σε επίπεδο κατατακτηρίων όσο και αγώνων.

Οι δύο Haas του Romain Grosjean και του Kevin Magnussen τερμάτισαν στην 15η και 17η θέση, αντίστοιχα, στο Grand Prix του Βελγίου. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε ένα pit stop μόλις 9 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Ο αρχηγός της ομάδας, Guenther Steiner δήλωσε πως ήθελε να δοκιμάσει τη συμπεριφορά των ελαστικών στην πίστα, από τη στιγμή που δεν κρίνονταν βαθμοί για τη Haas.

Νομίζω ότι ο Romain έκανε καλή δουλειά με τα ελαστικά μέχρι τους τελευταίους γύρους, ώσπου εξαντλήθηκαν. Και ως προς τον Kevin, είδαμε τη θέση του και απλά τον φέραμε μέσα για να βάλει ένα σετ C4, για να δούμε πώς λειτουργεί,” παραδέχτηκε.

Δεν ήταν θέμα απόδοσης ή επειδή μας τελείωσαν τα C2 [ελαστικά], έγινε απλώς για να δούμε τι μπορεί να γίνει και προφανώς δε λειτούργησε, επειδή δεν του άρεσαν [τα ελαστικά]. Σε αυτές τις θέσεις προσπαθείς να μάθεις κάτι, επειδή ούτως ή άλλως χάσαμε την Παρασκευή, οπότε ήταν μια επιπλέον δοκιμή.

Ο Romain Grosjean κατάφερε να τερματίσει 15ος, ακριβώς πίσω από τον Charles Leclerc, με διαφορά 1,8 δευτερολέπτου. Η επίδοση της Ferrari κρίθηκε ιδιαίτερα απογοητευτική, ενώ καμία από τις ομάδες που χρησιμοποιεί κινητήρες της κόκκινης ομάδας δεν κατόρθωσε να τερματίσει εντός της πρώτης δεκάδας.

Παρόλα αυτά, ο Steiner δεν είναι ευχαριστημένος. “Προφανώς παίρνεις κάποια ευχαρίστηση από αυτό, επειδή τουλάχιστον κατάφερες να αγωνιστείς λίγο, αλλά ειλικρινά βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο.

Για να είμαι ειλικρινής, κανείς δεν έρχεται εδώ για να προσπαθεί να κερδίσει κάποιον για τη 12η ή 13η θέση. Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έρχεσαι.

Όταν είσαι εκεί έξω το απόγευμα της Κυριακής, τουλάχιστον αγωνίζεσαι για κάτι και είσαι ενθουσιασμένος για αυτό. Αλλά τότε, όταν το σκέφτεσαι, είναι σαν να κάνεις κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο: να κερδίζεις κάποιον που δυσκολεύεται εξίσου πολύ με εσένα,” παραδέχτηκε χαρακτηριστικά ο Ιταλός. “Οπότε δεν παίρνω κάποια ευχαρίστηση από αυτό.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Haas δεν περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, στην πίστα της Monza. “Δε θα είναι φανταστικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Monza θα είναι μεγάλη πρόκληση. Το ξέρουμε αυτό, και οδεύουμε προς τα εκεί γνωρίζοντάς το. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε όλο το Σαββατοκύριακο.

Will Haas stay in F1? 2020 latest and more with Gunther Steiner | F1 News

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.