Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Steiner – “Δεν έχω θέμα με το πως παρουσιάζομαι στο Netflix”

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, δεν έχει θέμα με το πως παρουσιάζεται στην σειρά του Netflix, Drive to Survive, o τρίτος κύκλος της οποίας είναι πλέον διαθέσιμος στο κοινό.

Το Drive to Survive αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία για το Netflix, ήδη από τον πρώτο χρόνο προβολής του, το 2019, καθώς βοηθούσε την F1 να αποκτήσει νέο κοινό μέσω της δυνατότητας που είχαν τα συνεργία του Netflix να μπουν στα paddock των ομάδων.

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, έγινε αγαπημένος χαρακτήρας του κοινού, κατά την διάρκεια των δύο πρώτων σεζόν προβολής της σειράς, κυρίως λόγω της ειλικρινούς συμπεριφοράς του και της αλληλεπίδρασης που είχε με τους οδηγούς του.

Ο Steiner είναι, για ακόμη μία φορά, σημαντικός παράγοντας στην τρίτη σεζόν, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό μέσω της πλατφόρμας του Netflix. Το ατύχημα που είχε ο πρώην οδηγός της Haas, Romain Grosjean, στο Βahrain ήταν ένα σημαντικό στιγμιότυπο της σεζόν του 2020 κι, όπως αναμενόταν, αποτελεί την κεντρική ιστορία ενός ολόκληρου επεισοδίου.

Ο Steiner δεν έχει δει ακόμη κάποια σεζόν του Drive to Survive κι ούτε πρόκειται να δει, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει θέμα με το πως παρουσιάζεται, καθώς θεωρεί ότι είναι δουλειά των παραγωγών να κάνουν όσο πιο δραματικά γίνεται τα γεγονότα.

“Ξέρουμε τους παραγωγούς. Προσπαθούν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό από τα γεγονότα. Είναι πολύ καθαρό αυτό. Δεν ξέρω πόσο ξέφυγαν τα πράγματα και ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω κριτική. Δεν ξέρω πως διαχειρίστηκαν το υλικό. Γι’ αυτό δεν έχω άποψη για το ζήτημα,” δήλωσε ο Steiner στο Motosport.com.

Steiner
O Steiner ισχυρίστηκε ότι απ’ όσα του έχουν πει τα γεγονότα δεν έχουν παρερμηνευθεί κι ως εκ τούτου δεν τον πειράζει η μεγαλειοποίησή τους.

“Είναι γνωστό ότι οι παραγωγοί ταινιών πάντα προσπαθούν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό από τα γεγονότα, ώστε οι θεατές να απολαύσουν το θέαμα. Πρέπει και μπορούμε να ζήσουμε με αυτό.”

“Τα γεγονότα δεν είναι εντελώς λάθος. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι λανθασμένο. Ίσως να είναι λίγο μεγαλοποιημένα, αλλά δεν πιστεύω ότι έχουν αλλάξει πολλά. Τουλάχιστον, έτσι το καταλαβαίνω.”

Εξαιτίας των περιορισμών στην F1 το 2020 λόγω του COVID-19,τα συνεργεία του Netflix έπρεπε να ενταχθούν σε μία μόνο ομάδα κατά την διάρκεια ενός τριημέρου. O Steiner ανέφερε ότι η αλληλεπίδραση με το Netflix ήταν τόσο απρόσκοπτη που συχνά ξέχναγε ότι η κάμερα τον βιντεοσκοπούσε.

“Απλώς εντάσσονται στην ομάδα για το τριήμερο. Φέτος ήταν λίγο διαφορετικά, έτσι μου φάνηκε. Μερικές φορές έχεις ένα μικρόφωνο από πάνω σου και δεν το καταλαβαίνεις. Ωστόσο, αν δεν συμβαίνει αυτό, γνωρίζεις ακριβώς πότε σε βιντεοσκοπούν και πότε όχι.”

“Το μόνο πράγμα που κάνουν μερικές φορές είναι να σου βάζουν ένα μικρόφωνο, για να έχουν καλύτερο ήχο. Αλλά, γνωρίζεις ακριβώς τι κάνουν. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εκεί. Συμπεριφέρονται με τρόπο που μετά από λίγο τους ξεχνάς. Γίνονται μέρος της καθημερινής μας ζωής. Γι’ αυτό δεν αποτελούν πρόβλημα. Όλοι τους είναι σπουδαία άτομα. Κάνουν απλώς την δουλειά τους.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.



Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.