Χωρίς θεατές το Rally Κροατίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Rally Κροατίας, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίων για το event.

Oι ελπίδες ότι το Rally Κροατίας θα ήταν το πρώτο rally που θα επέτρεπε την είσοδο θεατών, μετά το Rally Εσθονίας που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπεσαν στο κενό, καθώς οι διοργανωτές του event ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται να παρευρίσκονται θεατές σε όλες τις ειδικές διαδρομές.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μία ειδική στο κέντρο του Zagreb που η γραμμή τερματισμού θα βρισκόταν εντός του service park, κάτι, όμως, που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Βέβαια, παρέμεναν ζωντανές οι ελπίδες ότι θα μπορούν να παρευρεθούν θεατές στις ειδικές διαδρομές που θα λάβουν χώρας εκτός της πόλης του Zagreb,

Ωστόσο, την Δευτέρα, η απαγόρευση θεατών σε όλες τις ειδικές διαδρομές ανακοινώθηκε, καθώς η Κροατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιτρέπονται συγκεντρώσεις μέχρι 25 ατόμων.

“Εξαιτίας της πανδημίας και σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, δεν θα πωληθούν εισιτήρια για το Rally Κροατίας,” ανέφερε η ανακοίνωση των διοργανωτών.

“Είναι αδήριτη η ανάγκη να υπακούσουμε στα μέτρα που εκπόνησε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ δύο ατόμων, η χρήση μάσκας κι η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 25 ατόμων σε έναν χώρο.”

Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν, με στόχο να περιοριστεί το τρίτο “κύμα” της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο ταλανίζει όλη την Ευρώπη ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS