Σκέψεις για επιστροφή της Imola στο καλεντάρι της F1

Η Imola θέλει να επιστρέφει στη F1 φέτος, στη θέση του Κινεζικού GP που αναβλήθηκε πρόσφατα. Ωστόσο η περίπτωση αυτή  είναι πολύ δύσκολη έως και απίθανη.

Η διοίκηση της πίστας προσέγγισε τον πρόεδρο της αυτοκινητιστικής λέσχης της Ιταλίας, Angelo Sticchi Damiani, σχετικά με τη δυνατότητα διοργάνωσης Grand Prix σε περίπτωση ευκαιρίας. Η Imola φιλοξένησε αγώνες της F1 μέχρι το 2006. Ενώ το 1994 γράφτηκε σε εκείνο το σιρκουί, η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το ατύχημα στη στροφή “Taburello” που στοίχισε την ζωή του Ayrton Senna. Καθώς επίσης και του Roland Ratzenberger.

Ο Πρόεδρος του “Autodromo Enzo e Dino Ferrari”, Uberto Selvatico Estense, επέμεινε ότι η πίστα θα μπορούσε να είναι έτοιμη εντός των χρονικών διαγραμμάτων που θα ορίσει η FIA. Δήλωσε ότι έχει άδεια για αγώνες της F1 και των υπόλοιπων κατηγοριών (Formula 2 και Formula 3). 

Θα ήταν πολύ δύσκολο να το κανονίσουμε (σ.σ. το ραντεβού με την Liberty Media), αλλά η πίστα είναι έτοιμη. Μπορούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα για να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο Grand Prix, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Δεν θα είμαστε στα καλύτερα μας, βέβαια. Αλλά αν είναι απαραίτητο, θα πάμε παρακάτω. Έχουμε την έγκριση για την F1. Το κτίριο των pit είναι εντάξει. Νομίζω ότι μας λείπουν ορισμένα μέρη της φιλοξενίας, αλλά μπορούμε να τα οργανώσουμε πολύ γρήγορα, εάν χρειαστεί“. Δήλωσε ο Selvatico Estense.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS