Συμφωνία για πάγωμα εξέλιξης κινητήρων

Η Formula 1 ήρθε σε συμφωνία με τις ομάδες για πάγωμα εξέλιξης κινητήρων για το 2022, ευνοώντας την Red Bull που ζήτησε να συμβεί. Σε εξέλιξη το meeting.

Στο σημερινό συμβούλιο ανάμεσα στις ομάδες του πρωταθλήματος, την FIA και την F1 αποφασίστηκε να γίνει πάγωμα εξέλιξης των κινητήρων από το 2021 και μετά. Αυτό το γεγονός το ζήτησε επίμονα η Red Bull, καθώς η Αυστριακή ομάδα δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε κινητήρες Renault. Επιπλέον με αυτή την απόφαση η Red Bull και η Alpha Tauri θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τους κινητήρες από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και μετά την αποχώρηση του από το σπορ.

Η λογική λέει ότι οι κινητήρες θα έχουν μια ονομασία, η οποία θα πολύ κοντά σε εκείνο που είχαν οι “κόκκινοι ταύροι” από το 2016 έως και το 2018. Περαιτέρω πληροφορίες για αυτό το ζήτημα δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Οι λεπτομέρειες και το πότε θα τεθεί σε ισχύ το πάγωμα της εξέλιξης αναμένονται μετά το πέρας του συμβουλίου.

πάγωμα εξέλιξης κινητήρων
2020 Spanish Grand Prix, Sunday – LAT Images

Παράλληλα σήμερα συζητείται και αργότερα θα πάει προς ψήφιση η έγκριση ή όχι για την πραγματοποίηση των αγώνων “sprint races”, σε ορισμένα Grand Prix. Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο είναι να γίνουν “sprint races” φέτος στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Βραζιλία. Επιπλέον θα αποφασιστεί και το format με το οποίο θα διεξαχθούν οι εν λόγω αγώνες.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS