ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Σημαντικό για την ομάδα να δουλεύουμε μαζί και όχι ενάντια με τον Leclerc

Ο Sebastian Vettel λέει ότι οι πρόσφατες εμφανίσεις του Charles Leclerc για την  Ferrari δεν εξέπληξαν κανέναν μέσα στην ομάδα, ενώ βλέπει την συνεργασία τους ως τον ιδανικό συνδυασμό για να επιστρέψει η ομάδα στην διεκδίκηση τίτλων.

Απ’ όταν ήρθε στην Ferrari το 2015, ο Vettel θεωρείται βασικό κομμάτι για την επιστροφή της Ferrari στην κορυφή, καθώς έχει κερδίσει τις 13 από τις τελευταίες 16 νίκες της Scuderia.

Αλλά με τον Leclerc να έχει κατακτήσει τις δύο φετινές νίκες της Ferrari μέχρι στιγμής, ο Vettel λέει ότι οι εμφανίσεις του Μονεγάσκου έχουν εκπληρώσει τις προσδοκίες της ομάδας και ας είναι μόλις στην δεύτερη του χρονιά στην F1.

“Νομίζω ότι είναι θετικό που έχει εκπλήξει ανθρώπους έξω αλλά εντός βρίσκεται με την ακαδημία της Ferrari αρκετό καιρό. Ήταν ξεκάθαρο να δεις ότι είχε πολλές δυνατότητες και είχε μία πολύ δυνατή πρώτη χρονιά με την Alfa. ” είπε o Vettel.

“Από την οπτική μεριά της ομάδας νομίζω ότι είναι σημαντικό να δουλεύουμε μαζί και όχι ενάντια ο ένας στον άλλον. Κάτι που φαίνεται να δουλεύει οπότε είναι σημαντικό αλλιώς θα ήταν μία σπατάλη ενέργειας.”

“Ήταν ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο για αυτόν στο Βέλγιο, παρόλο που επισκιάστηκε από τις συνθήκες και τον θάνατο του Antoine.”

Vettel

Έχοντας συνεργαστεί με τον Kimi Raikkonen από τότε που ήρθε στην Ferrari πριν την άφιξη του Leclerc την φετινή σεζόν. Ο Vettel αισθάνεται ότι έχει μία θετική συνεργασία με τον Μονεγάσκο καθώς προσπαθούν να φέρουν την Ferrari στις πρώτες θέσεις.

“Προσπαθούμε να δουλέψουμε μαζί για να πιέσουμε την ομάδα καθώς το μονοθέσιο δεν είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι. ” είπε.

“Δεν έχουμε το αυτοκίνητο ή την ικανότητα να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα οπότε αυτός είναι ο στόχος μας ώστε να εξυπηρετεί και τους δυο μας και να πιέσουμε προς την σωστή κατεύθυνση.”

“Πιστεύω πως μια μέρα θα έχουμε αυτό το μονοθέσιο και θα μπορούμε να παλέψουμε.”

Ο Leclerc μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Monza πέρασε τον Sebastian Vettel στην βαθμολογία οδηγών. 

Vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).