ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Σημαντική χρονιά το 2020 ενόψει των αλλαγών του 2021

O Charles Leclerc λέει ότι η επικείμενη σεζόν τη Formula 1  θα είναι μία “πολύ σημαντική χρονιά” για την Ferrari λίγο πριν της σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του 2021.

Η Ferrari δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 ενώ ο τελευταίος της πρωταθλητής ήταν ο Kimi raikkonen το 2007.

Έχει πλησιάσει ωστόσο σε απόδοση τα τελευταία χρόνια την Mercedes. Αλλά δεν έχει καταφέρει να σταματήσει την κυριαρχία της Γερμανικής εταιρείας.

Η αλλαγή των κανονισμών το 2021 μπορεί να επηρεάσει την δυναμικότητα των ομάδων και ο Leclerc ελπίζει ότι η Ferrari μπορεί να χρησιμοποιήσει την χρόνια του 2020 ώστε να παλέψει με την Mercedes το 2021.

Leclerv

“Ελπίζω το 2020 να μπορώ να κερδίσω τον τίτλο. Αλλά θα είμαι χαρούμενος να περιμένω μέχρι το 2021 εάν αυτό σημαίνει ότι θα κερδίσω τον τίτλο σίγουρα. ” Είπε ο Leclerc.

“Θα είναι πολύ δύσκολο και νομίζω πως το 2020 θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά, όπου οι ομάδες πρόκειται να επενδύσουν πολλά επειδή το όριο του προϋπολογισμού έρχεται από το 2021.”

“Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται για το 2021. Νομίζω ότι θα είναι μία μεγάλη χρόνια και καλός εχόντων των πραγμάτων θα δουλεύουμε σωστά ως ομάδα για να κατασκευάσουμε ένα σωστό μονοθέσιο ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.”

Ο Leclerc είχε μία πολύ καλή πρώτη σεζόν με την Ferrari κερδίζοντας δύο νίκες και επτά pole position. Ενώ κατάφερε να επικρατήσει του teammate του και τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι στόχοι του για το 2020, ο Leclerc απάντησε:

“Ο στόχος είναι να είμαι πάντα όσο πιο ψηλά γίνεται. Οπότε σε περίπτωση που αποτύχω να φτάσω εκεί ας είμαι έστω λίγο πιο κάτω.”

Leclerc

“Βασικά, είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής κάτι που είναι πάρα πολύ αισιόδοξο αλλά πάντα θα στοχεύω πολύ ψηλά.”

“Θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να κερδίσω. Στην τελική οδηγώ για εμένα, την καλύτερη ομάδα και θέλω να τους δώσω ότι αξίζουν. Οπότε είναι στο χέρι μου να κάνω την δουλειά στην πίστα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).