Sergio Perez – “Το μονοθέσιο ήταν μη οδηγήσιμο όταν είχε άνεμο”
Ο Sergio Perez έπρεπε να οδηγήσει μία “μη οδηγήσιμη” Red Bull στις αρχές του Γαλλικού Grand Prix ώστε να ανέβει στο βάθρο.
O Sergio Perez κατάφερε να πάρει το μέγιστο από τα ελαστικά της Pirelli, ώστε να τερματίσει στην τρίτη θέση στο Paul Ricard.
Με τον Max Verstappen να κατακτά την νίκη, η Red Bull πέτυχε το πρώτο της διπλό βάθρο στην σεζόν, παίρνοντας προβάδισμα 37 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Αφού εκκίνησε 4ος, ο Sergio Perez αρχικά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων, όμως ανέκαμψε και εν τέλει προσπέρασε τον Valtteri Bottas ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο βάθρο με τα χρώματα της Red Bull.
“Στους πρώτους 10 γύρους το μονοθέσιο ήταν μη οδηγήσιμο με τον άνεμο.”
“Προφανώς ήμασταν με λιγότερη κάθετη δύναμη, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσουμε τον ρυθμό, όμως τότε πιθανότατα καθώς έπεφτε ο άνεμος και η πίστα γινόταν καλύτερη, άρχισα να ανεβάζω ρυθμό.”
“Καταφέραμε να κάνουμε πολύ μεγάλο πρώτο σκέλος και αυτό απέδωσε καρπούς προς το τέλος.”

Η Red Bull και ο Verstappen έκαναν το undercut στον Hamilton στον πρώτο γύρο των pit stops, όμως η Mercedes έχασε την ευκαιρία της να πάει από στρατηγική ενός pit-stop σε δύο και να δοκιμάσει παρόμοια τακτική.
Ο Sergio Perez, όμως, είχε κάνει μακρύ πρώτο σκέλος, το οποίο του επέτρεψε να επιτεθεί στον Bottas αργά στον αγώνα και να ανέβει στην τριάδα.
“Η θερμική καταπόνηση ήταν αρκετά μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν.”
“Ως σύνολο κάναμε εξαιρετικό αγώνα με την στρατηγική για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον αγώνα και πήραμε καλούς βαθμούς για την ομάδα.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.