Σε συζητήσεις Hamilton & Mercedes για νέο συμβολαίο

Η Mercedes δια στόματος Toto Wolff ανέφερε ότι έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με τον Lewis Hamilton για την ανανέωση συνεργασίας, με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να εκφράζει την αισιοδοξία του για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή

Το καλοκαίρι του 2021 ο Lewis Hamilton ανανέωσε την συνεργασία του με την Mercedes. Το συμβόλαιο του Βρετανού ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς και ήδη η Γερμανική ομάδα έχει ξεκινήσει συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας. Ο Hamilton δεν έχει επίσημα ανοίξει τα χαρτιά του για το μέλλον του στη F1. Ωστόσο ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα, η οποία του έχει χαρίσει 6 παγκόσμιους τίτλους και αμέτρητες νίκες.

Ενόψει της σημερινής παρουσίασης της Mercedes W14, ο αγωνιστικός διευθυντής της, Toto Wolff ανέφερε ότι υπήρξε μια πρώτη κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του Hamilton και πρόσθεσε ότι ο χρόνος είναι ακόμα διαθέσιμος

Έχουμε κάνει στο παρελθόν πολλά από αυτά τα συμβόλαια και οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Επομένως, δεν είναι συνήθως περίπλοκο εκτός από τους προφανείς όρους. Είχαμε μια πρώτη συζήτηση με τον Lewis για το νέο συμβόλαιο. Ωστόσο δεν θέλω να δεσμευτώ σε κανένα χρονοδιάγραμμα γιατί δεν είναι σημαντικό για αυτόν ούτε για εμάς σε αυτό το στάδιο. Αγωνίζεται στη F1 έναν ολόκληρο χρόνο και θα βρούμε την κατάλληλη στιγμή για αυτό το θέμα“.

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τα συμβολαία, νομίζω ότι είναι σαφές. Νομίζω ότι πάντα βρίσκαμε καλές λύσεις που αντικατοπτρίζουν την αξία του για την ομάδα και το άθλημα. Και από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι η Mercedes είναι το μέρος που θέλει να είναι. Επομένως, αυτά τα πράγματα δεν ήταν ποτέ ένα θέμα προς αμφισβήτηση“.

Mercedes
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch

Η ευθυγράμμιση ανάμεσα μας είναι εξαιρετική. Και όπως τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι προκλήθηκε περισσότερη υστερία, με το γεγονός ότι δεν ανακοινώσαμε τίποτα στα media. Αλλά μέσα μας δεν ήταν πρόβλημα να τακτοποιήσουμε τα πράγματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν πάμε στους αγώνες, διότι ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι θα το κάναμε αυτό“.

“Μοιάζει σαν να μην είναι η πρώτη μας προτεραιότητα όλο αυτό, διότι η ανανέωση θα είναι ένα ταξίδι, το οποίο θα το συνεχίσουμε μαζί”

Από την πλευρά του ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton ανέφερε τα εξής:

Δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι να τους αποδείξω κάτι για εμένα. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουμε δύναμη σε βάθος. Έχουμε ακόμα όλα αυτά τα απίστευτα ταλαντούχα άτομα μέσα στην ομάδα. Δεν χάνεις αυτή την ικανότητα που έχουν“.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης των μεθόδων μας. Παράλληλα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να είμαστε πιο έξυπνοι στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων και στην επικοινωνία μας. Νομίζω ότι υπάρχει η καλύτερη αρμονία μέσα στην ομάδα που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια“.

Έχουμε μια νέα ομάδα μηχανικών και ανθρώπων που μόλις πέρυσι μπήκαν στην ομάδα. Είναι λοιπόν μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα και δεν σκοπεύω να είμαι πουθενά αλλού“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS