Formula 1ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 7/2

1960

Σαν σήμερα ο Bruce Mclaren κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο Grand Prix της Αργεντινής. Ήταν μια τυχερή νίκη καθώς οι πρωτοπόρο7ι Innes Ireland και Joe Bonnier εγκατέλειψαν από μηχανικά προβλήματα. Ο Mclaren δεν κατέκτησε άλλη νίκη εκείνη τη χρονιά αλλά ήταν συχνά στους βαθμούς και τερμάτισε δεύτερος στην τελική βαθμολογία.

Σαν σήμερα

1981

Το γκραν πρι της Νοτίου Αφρικής θα ήταν ο πρώτος αγώνας του 1981 στην πίστα του Κιαλάμι. Όμως η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά, μιας και μαινόταν ο «πόλεμος» ανάμεσα αφενός στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISA) και τον τότε πρόεδρό της Jean Marie Balestre και την Ένωση των Κατασκευαστών (FOCA) και τον επικεφαλής της, Bernie Ecclestone. Η FISA επιθυμούσε τη μετάθεση του αγώνα από την αρχική ημερομηνία της 7ης Φεβρουαρίου, στις 11 Απριλίου. Η FOCA, την οποία στήριζαν επί το πλείστον οι ομάδες που είχαν ως έδρα τους τη Μεγάλη Βρετανία, αντέδρασε έντονα, επιμένοντας στη διεξαγωγή του αγώνα τον Φεβρουάριο. Τελικά ο αγώνας διεξήχθη στις 7 Φεβρουαρίου με κανονισμούς Formula Libre, όπερ σήμαινε πως δεν θα έπρεπε τα μονοθέσια να πληρούν τις προδιαγραφές του 1981, οι οποίες απαγόρευαν ρητά τη χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων που αύξαναν το ground effect. Για την ιστορία, νικητής του αγώνα ήταν ο Αργεντινός Carlos Reutemann με Williams-Ford με τα αποτελέσματα να μην προσμετρούν στο Πρωτάθλημα του 1981.

Σαν σήμερα

2000

H Ferrari παρουσίασε το μονοθεσίο για τη σεζόν του 2000 με κωδική ονομασία F1-2000. Αποδείχθηκε το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο μετά την 312 T4 η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1979 με πιλότο τον Νοτιοαφρικανό Jody Scheckter. O Schumacher κατέκτησε τον τίτλο με εννέα νίκες συλλέγοντας 108 βαθμούς έναντι 89 του αντιπάλου του Mika Hakkinen.

Σαν σήμερα

2007

Σαν σήμερα επιβλήθηκε στον David Coulthard χρηματικό πρόστιμο 650 δολαρίων καθώς τραυμάτισε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια γυναίκα στο Μονακό. Το ατύχημα έγινε στο τούνελ. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρώς αλλά απέσυρε τις κατηγορίες όμως οι αρχές του πριγκηπάτου αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο στον Σκοτσέζο για επικύνδυνη οδήγηση.

Σαν σήμερα

2008

Η Force India παρουσίασε το πρώτο μονοθέσιο στην ιστορία της με κωδική ονομασία VJM01 στο Mumbai. Ήταν η πρώτη χρονιά του Vijay Mallya στην δοιήκηση της ομάδας αλλά το μονοθέσιο δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελε ο Ινδός. Καλύτερη στιγμή για την ομάδα ήταν η εμφάνιση του Adrian Sutil στον αγώνα του Μονακό όπου είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση πριν πέσει πάνω του ο Kimi Raikkonen αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψη με προβλήματα στην ανάρτηση.

Σαν σήμερα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.