Σαν σήμερα στην F1 – 31/1

1930

Ο Jo Bonnier γεννήθηκε σαν σήμερα.

Είχε μία μεγάλη καριέρα με 104 αγώνες μεταξύ του 1956 και 1971.

Έγινε ο πρώτος Σουηδός οδηγός ο οποίος κέρδισε Grand Prix στην Ολλανδία το 1959.

Αυτό μάλιστα ήταν και το μοναδικό βάθρο της καριέρας του.

Ήταν ενας οδηγός που ήταν συνεχώς στους βαθμούς.

1934

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ernesto Brambilla.

Συμμετείχε σε δύο αγώνες αλλά δεν εκκινησε σε κανέναν.

Στο Ιταλικό Grand Prix του 1963 απέτυχε να προκριθεί με μία Cooper ενώ το 1969 έτρεξε στις κατατακτήριες με μία Ferrari μόνο και μόνο για να Πάρις την θέση του στην εκκίνηση ο Pedro Rodriguez.

O αδερφός του Ernesto, Vittorio είχε μεγαλύτερη επιτυχία στην δεκαετία του 70.

1954

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Mauro Baldi.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός Ράλι ενώ σύντομα έκανε την μετάβαση του σε μονοθέσια.

Το 1982 έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 με την Arrows πριν μεταβεί στην Alfa Romeo το επόμενο χρόνο.

Καλύτερο του αποτέλεσμα η πέμπτη θέση.

https://twitter.com/1980sF1/status/1355763325842423808
1966

O Jurki Juhani Jarvilehto ή πιο γνωστός ως JJ Lehto γεννήθηκε σα σήμερα.

Ήρθε στην Formula 1 το 1989 ως οδηγός της Onyx έχονταε κερδίσει αρκετούς τίτλους στις μικρότερες κατηγορίες.

Το 1991 έφυγε από την Onyx και βρέθηκε στην Scuderia Italia όπου κατέκτησε το πρώτο του βάθρο με την τρίτη στην βροχερή Imola.

Το 1993 πήγε στην Sauber και παρόλο που τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, κέρδισε μία θέση στην Benetton δίπλα στον Michael Schumacher.

Ενας τραυματισμός στον αυχενα σε δοκιμές τον ανάγκασε να χάσει τους δύο πρώτους αγώνες ενώ στους επόμενους τέσσερις που αγωνίστηκε ο τραυματισμός δεν είχε επουλωθεί πλήρως.

Παρόλο που κατέκτησε ένα βάθρο στην Ισπανία ο Flavio Briatore τον αντικατέστησε με τον Jos Verstappen.

Αγωνίστηκε στους τελευταίους δύο αγώνες με την Sauber και η καριέρα του στην Formula 1 έφτασε στο τέλος της.

Ην επόμενη χρονιά βρέθηκε στο Le Mans και οδήγησε μία McLaren F1 GTR.

Στην βροχή ήταν σχεδόν μισό λεπτό ταχύτερος από όλους!

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS