ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 26/11

1958

Σαν σήμερα η FIA ενέκρινε την αντιπυρική φόρμα μια πολύ έξυπνη κίνηση καθώς ένας μεγάλος αριθμός πιλότων μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πεθάνει από ατυχήματα. Η εταιρία ελαστικών Avon ανέλαβε τη κατασκευή τους όμως υπήρχε ένα κώλυμα. Οι στολές λειτουργούσσαν μόνο εάν παρέμεναν στεγνές. Έτσι εάν έβρεχε έπρεπε να σχεδιαστούν από την αρχή.

2002

Σαν σήμερα το 2002 η Ford αντικατέστησε τον Niki Lauda με τον Richard Parry-Jones στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή για την ομάδα της Jaguar. Ο Αυστριακός δήλωσε: ”Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση πραγματικά με εξέπληξε. Αλλά φαίνεται ότι οι Βρετανοί έχουν το δικό τους τρόπο να λύνουν τα προβλήματα.”

2017

Σαν σήμερα το 2017 ο Valtteri Bottas κατέκτησε την νίκη στο τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Abu Dhabi μπροστά από τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel με μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο αγώνας δεν είχε πολλές συγκινήσεις αφου οι οχτώ πρώτοι τερμάτισαν στις ίδιες θέσεις που εκκίνησαν. Μάλιστα ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Felipe Massa που το γιόρτασε με donuts στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.