ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 24/8

1921

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Sam Tingle.

Συμμετείχε σε αγώνες από το 1963 μέχρι το 1969 χωρίς να κατακτήσει κάποιον βαθμό.

1964

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Eric Bernard.

Έκανε το ντεμπουτο του με την Larrousse το 1989.

Το 1994 βρέθηκε στην ομάδα της Ligier, όπου κατέκτησε και το μοναδικό του βάθρο, καθώς στο Grand Prix της Γερμανίας τερμάτισε στην τρίτη θέση.

1958

Σαν σήμερα ο StIrling Moss κέρδισε το Πορτογαλικό Grand Prix και μείωσε την διαφορά στους 4 βαθμούς από τον Mike Hawthorn στο πρωτάθλημα οδηγών

Υπήρχε μια μελαγχολική διάθεση στο Paddock τρεις εβδομάδες μετά το θανατηφόρο ατύχημα του Peter Collins στο Nurburgring και ο Enzo Ferrari (ο οποίος έχασε τον Luigi Musso μερικές εβδομάδες πριν τον Collins) αποφάσισε να μην αντικαταστήσει τον Βρετανό οδηγό και έτρεξε μόνο δυο μονοθέσια με τους Hawthorn και Wolfgang Von Trips.

Ο Hawthorn ήταν σχετικά μπροστά πριν ο Moss τον προσπεράσει και απομακρυνθεί για να νικήσει από την Ferrari του Hawthorn και τον συναθλητή του Stuart Lewis-Evans.

Σαν σήμερα

1997

Ο Michael Schumacher κατέκτησε την 26 νίκη της καριέρας του κερδίζοντας το Βελγικό Grand Prix από τον Giancarlo Fisichella και Mika Hakkinen. Η νίκη αυτή θεωρείται ως μια από τις καλύτερες του Schumacher, αφού ‘ χόρευε βαλς ‘ και απομακρυνόταν από τα μονοθέσια με καταιγιστικό ρυθμό σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Σαν σήμερα

2003

Σαν σήμερα ο Fernando Alonso έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε Grand Prix σε ηλικία 22 χρονών και 104 ημερών αφού πήρε την παρθενική του νίκη στο Ουγγρικό Grand Prix 43 χρόνια μετά τον Bruce McLaren.ο Alonso έκανε μια τρομερή εκκίνηση σε σχέση με τις Williams των Juan Pablo Montoya και Ralf Schumacher.

Ο γρηγορότερος Kimi Raikkonen έμεινε πίσω, μαζί με όλους τους διώκτες του Alonso, από την Jaguar του Mark Webber, επιτρέποντας στον Alonso να ανοίξει το προβάδισμα του και να πάρει την νίκη σχεδόν 17 δευτερόλεπτα μακριά από τον Raikkonen και Montoya.

Πιθανόν το πιο σημαντικό, η νίκη αυτή δημιούργησε ένα καταπληκτικό τέλος για το πρωτάθλημα οδηγών με τον Michael Schumacher να έχει 72 βαθμούς, Montoya 71 και ο Raikkonen 70.

Σαν σήμερα

2008

Σαν σήμερα η Valencia έκανε το πρώτο της Grand Prix και ο Felipe Massa ήταν ο νικητής, κερδίζοντας από τους Lewis Hamilton και Robert Kubica

O Massa διαχειριζόταν τον αγώνα από την αρχή.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο περιστατικό στον αγώνα έγινε όταν ο Kimi Raikkonen προσπάθησε να βγει από τα Pit πριν βγει η μάνικα ανεφοδιασμού, με τον ανεφοδιαστή της ομάδας, Pietro Timpini, να τραυματίζεται.

Έσπασε το πόδι του και πονούσε η πλάτη του.

Η νίκη του Massa έκλεισε την διαφορά στο πρωτάθλημα στους έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton.

2014

Ο Daniel Ricciardo κατέκτησε την νίκη στο Βελγικό Grand Prix καθώς ο Nico Rosberg είχε επαφή με τον Lewis Hamilton.

O Rosberg κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση ενώ ο Hamilton εγκατέλειψε.

Στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε την μοναδική του εμφάνιση στην Formula 1 με την ομάδα της Caterham o Andre Lotterer.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).