Σαν σήμερα στην F1 – 21/01

1930

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο βρετανός οδηγός John Campbell-Jones στο Leatherhead μια κωμόπολη στο κεντρικό Surrey. Συμμετείχε στο Βελγικό Grand Prix του 1962 με μια νοικιασμένηη Lotus 18 αφού το κιβώτιο στο μονοθέσιο της ομάδας της Emeryson έσπασε πριν την έναρξη του αγώνα. Η Lotus είχε πρόβλημα επίσης με το κιβώτιο αλλά κατάφερε να τερματίσει 11ος.

1975

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ιάπωνας Yuji Ide στην Saitama και αποτελεί έναν από τους χειρότερους οδηγούς στη σύγχρονη εποχή της Formula 1. Συμμετείχε σε 4 μόλις αγώνες το 2006 επειδή έφερε χρήματα στην ομάδα της Super Aguri. Ομόσταυλός του ήταν ο πιο ταλαντούχος και έμπειρος, Takuma Sato ο οποίος ήταν ταχύτερος του το μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον το παλμαρε΄ του Ide δεν είχε να υποδείξει κάτι σημαντικό οπότε οι προσδοκίες δεν ήταν μεγάλες. Ήταν σταθερά εκτός ρυθμού ενώ η έλλειψη γνώσης της Αγγλικής γλώσσας δημιούργησε πρόβλημα στην επικοινωνία του με την ομάδα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε στον αγώνα της Imola όπου ανάγκασε τον Albers με την Midland να κάνει κολοτούμπες στον αέρα στον 1ο γύρο. Η FIA του αφαίρεσε την Superlicense και ο Ιάπωνας επέστρεψε στην Ιαπωνία και στην Formula Nippon.

1979

O Jacque Laffite κατέκτησε μια εμφατική νίκη με την Ligier-Ford στον πρώτα αγώνα της χρονιάς στην Αργεντινή. Κατέκτησε την pole position, τον ταχύτερο γύρο και φυσικά τη νίκη. O John Watson τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Carlos Reutemann. O Γάλλος κατέκτησε τη νίκη και στον επόμενο αγώνα αλλά προβλήματα αξιοπιστίας μέσα στη χρονιά δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει τον τίτλο ο οποίος πήγε στο Maranello και τον Jody Scheckter.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS