Σαν σήμερα στην F1 – 2/3

Σαν σήμερα το 1913

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Duke Dalon. Παρόλο που ξεκίνησε σε δέκα Ιndy 500 τερμάτισε μόλις σε τρία, ενώ η καλύτερη του επίδοση πραγματοποιήθηκε το 1951 οπού έκανε ρεκόρ στα δοκιμαστικά με χρόνο 4:23.74 με ένα Kurtis Kraft Novi. Στον αγώνα των Indy 500 το 1949 είχε ενα τρομακτικό ατύχημα στην στροφή 3 όπου ξέσπασε φωτιά. Επιβίωσε επειδή κράτησε την αναπνοή του για ένα λεπτό για να γλυτώσει την ασφυξία. Είχε εγκάυματα στα χέρια και στα πόδια γεγονός που του δημιούργησε μετέπειτα προβλήματα μέχρι και τον θάνατό του στις 26 Φεβρουαρίου του 2001.

Σαν σήμερα το 1962

Γεννήθηκε ο Ιταλός οδηγός αγώνων Gabriele Tarquini στην Giulianoua της Ιταλίας. Oδήγησε για την Osella, την AGS, την Coloni, την Fondmental και την Tyrrell. Εισήλθε σε 78 Grand Prix αλλά κατάφερε να αγωνιστεί σε μόλις 38, ενώ δεν μπόρεσε να προκριθεί στα δοκιμαστικά σε 24 περιπτώσεις. Είναι ένα αρνητικό ρεκόρ που το κρατάει ο Ιταλός μέχρι και σήμερα. Όμως αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά του ταλέντου του καθώς είχε αρκετές διακρίσεις εκτός Formula 1 κυρίως στο BTCC και WTCC.

Σαν σήμερα το 2001

Ο Μichael Schumacher βγήκε σώος μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα στα πρώτα ελεύθερα του πρώτου αγώνα της σεζόν της Αυστραλίας. Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο με 175 μίλια την ώρα και το μονοθέσιο τούμπαρε στην αμμοπαγίδα. Έφυγε με το ιατρικό αυτοκίνητο αλλά το συμβάν δεν τον επηρέασε κατακτώντας το Σάββατο την pole position και στον αγώνα την νίκη.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS