Formula 1ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 19/8

1916

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Roger Poore.

Έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 στο Βρετανικό Grand Prix του 1952 και τερμάτισε τέταρτος κατακτώντας τρεις βαθμούς ενώ αγωνίστηκε άλλη μία φορά στην Ιταλία.

1954

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Oscar Ruben Larrauri.

Οδήγησε για την EuroBrun τις σεζόν 1988 και 1989 προκρίθηκε σε 8 αγώνες από τους 21 που συμμετείχε με καλύτερο τερματισμό τηνς 13η θέση στο Grand Prix του Μεξικό.

1973

Σαν σήμερα Ο Ronnie Peterson κέρδισε το Αυστριακό Grand Prix από τους Jackie Stewart και Carlos Pace καθώς οι ελπίδες του Fittipaldi για τον τίτλο εξανεμίστηκαν.Ενώ ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα για να κλείσει την διαφορά από τον Stewart, o Fittipaldi πέντε γύρους πριν το τέλος βρισκόταν σε καλή κατάσταση ωστόσο ένα κατεστραμμένο σωληνάκι βενζίνης τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Ο Stewart τερμάτισε δεύτερος μεγαλώνοντας την διαφορά στους 24 βαθμούς με τρεις αγώνες να απομένουν.

Σαν σήμερα
1984

Οι οπαδοί στο Osterreichring έφυγαν ευχαριστημένοι μετά την νίκη του Niki Lauda στο Αυστριακό Grand Prix.

Έχοντας καταταχθεί τέταρτος, ο Lauda στην εκκίνηση έχασε μία θέση ωστόσο μέχρι τον ένατο γύρο είχε φτάσει στην τρίτη.

Ο Alain Prost που ήταν δεύτερος εγκατέλειψε όταν πάτησε σε λάδια και ο Lauda πέρασε στον γύρο 40 τον Nelson Piquet για να αρπάξει την νίκη.

Τρίτος ήρθε ο Michele Alboreto με Ferrari.

Στο ίδιο Grand Prix ντεμπούτο έκανε ο Gerhard Berger ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του 1997.

Σαν σήμερα
1987

O Nico Hulkenberg γεννήθηκε στο Emmerich am Rhein της Γερμανίας.

Έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Williams το 2010 δίπλα στον έμπειρο Rubens Barrichello και πέτυχε την μοναδική του μέχρι στιγμής pole position στο GP Βραζιλίας.

Μετά από 178 αγώνες ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο βάθρο.

2001

Ο Schumacher κερδίζει το Ουγγρικό Grand Prix με τον Rubens Barrichello δεύτερο και κερδίζει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, ισοφαρίζοντας τον Alain Prost.

Ο Γερμανός οδηγός ισοφάρισε και τις 51 νίκες του Prost, ενώ ο Mika Hakkinen πέτυχε τον 25ο ταχύτερο γύρο της καριέρας του. 

Σαν σήμερα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).