Σαν σήμερα στην F1 – 13/12

1918

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο δαίμονας της ταχύτητας όπως ήταν το παρατσούκλι του, Bill Vukovich, στο Fresno της Καλιφόρνιας. Συμμετείχε στο Grand Prix της Ινδιανάπολις πέντε φορές από το 1951 έως το 1955 κατακτώντας δύο νίκες. Στο κυνήγι της τρίτης του νίκης το 1955 σκοτώθηκε όταν το μονοθέσιο του τυλίχτηκε στις φλόγες.

1992

Σαν σήμερα το 1992 ο Nigel Mansell ονομάστηκε προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC για την κατάκτηση του τίτλου του με την Williams-Renault FW14. Παράλληλα την ίδια μέρα η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε πως αντικαταστάτης του θα είναι ο γιός του πρωταθλητή Graham Hill, Damon. Εντυπωσίασε στις δοκιμές του Estoril καθώς ήταν ταχύτερος από τον ομόσταυλό του για το 1993, Alain Prost.

2007

Η υπόθεση για το σκάνδαλο Spygate έλαβε τέλος με τη Mclaren να ζητάει και επίσημα συγνώμη α΄πό τη FIA αλλά και τη Ferrari. Σε γράμμα ο Martin Whitmarsh εξέφρασε ταπεινή συγνώμη στην FIA για την ντροπή που προκάλεσε με τον Μax Mosley να είναι ενθουσιασμένος με την κίνηση της Mclaren . H Bρετανική ομάδα έλαβε πρόστιμο 50 εκατομμυρίων λιρών ενώ ταυρόχρονια αφαιρέθηκαν όλοι οι βαθμοί που κατέκτησε στο πρωτάθλημα κατασκευαστων.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS