Formula 1ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 10/2

Σαν σήμερα το 1987

Σαν σήμερα πέθανε ο Αμερικανός οδηγός Andy Linen σε ηλικία 64 ετών. Αγωνίστηκε σε επτά αγώνες όταν ακόμη το Indianapolis 500 ήταν κομμάτι της Formula 1. Τερμάτισε στην εξάδα σε τρία Indy 500 δείχνοντας ότι είναι ένας ικανότατος οδηγός. Η καριέρα του τέλειωσε όταν ένα κομμάτι μέταλλο διαπέρασε το κράνος του, προκαλώντας του εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια αγώνα το 1957. Έμεινε σε αναπηρική καρέκλα αλλά ξαναέμαθε να περπατάει λίγο πριν το θάνατο του.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1993

Ο Ron Dennis ανακοίνωσε ότι οδηγοί της Mclaren-Ford για τη σεζόν του 1993 θα είναι ο Mika Hakkinen και ο Μichael Andretti, αφήνωντας τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Ayrton Senna, χωρίς θέση. Δεν ήταν μυστικό ότι ο Βραζιλιάνος ήθελε να οδηγήσει για την ομάδα της Williams, αλλά ο Alain Prost που μόλις έιχε υπογράψει άσκησε βέτο στον Senna. Tελικά επέστρεψε στην Μclaren διότι οι επιλογές ήταν ελάχιστες καικατέκτησε 5 νίκες και 73 βαθμούς.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2000

Ο Michael Schumacher οδήγησε για πρώτη φορά την F2000 στην πίστα δοκιμών της Ferrari στο Fiorano. Μετά από μερικούς γύρους ο Γερμανός ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Αυτή η αίσθηση του ήταν σωστή καθώς κατέκτησε 9 νίκες και το πρώτο πρωτάθλημα της Ferrari μετά το μακρινό 1979.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2003

Σαν σήμερα ο Max Mosley προειδοποιήσε τις εργοστασιακές ομάδες ότι δεν πρέπει να φτιάξουν δικές τους ομάδες και να δουλέυουν ανεξάρτητα, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με ιδιώτες. Είπε ότι οι εταιρίες όπως η ΒΜW, Honda, Ford και η Μercedes έχουν δείξει στο παρελθόν ότι αποχώρησαν ξαφνικά από το σπορ και για να μη ξανασυμβεί τους προέτρεψε να συνεργαστουν με ιδιωτικές ομάδες όπως τη Williams και τη Jordan για να μην υπάρχει κίνδυνος αποχώρηρησης. Δυστυχώς δεν τον άκουσαν και 6 χρόνια αργότερα αποχώρησαν (Toyota, Honda, BMW)

Σαν σήμερα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.