ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 03/12

1924

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Roberto Mieres στην Αργεντινή στην πόλη Mar del Plata. Συμμετείχε σε 17 αγώνες από το 1953 έως το 1955. Ξεκίνησε το ταξίδι του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αγωνιζόμενος με φίλους με αυτοκίνητα MG, όπου στη συνέχεια σχημάτισαν ένα μικρό αγωνιστικό club. Σε έναν αγώνα τον είδε ο Alberto Ascari και τον παρότρυνε να αγωνιστεί στην Ευρώπη και την Formula 1. Έκανε καλή πρώτη εντύπωση αλλά όταν τελείωσαν τα χρήματα γύρισε στην πατρίδα του, αλλά επέστρεψε το 1954 τερματίζοντας 4ος σε Ελβετία και Ισπανία. Το 1955 ήταν η καλύτερη χρονιά του τερματίζοντας τρείς φορές στην πρώτη πεντάδα. Απο εκεί και πέρα δεν αγωνίστηκε ξανά στην Formula 1 αλλά συνέχισε να αγωνίζεται στην Αργεντινή.

1932

Ο Σικελός αριστοκράτης, Gaetano Starrabba, γεννήθηκε σαν σήμερα στο Παλερμο. Aσχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κυρίως για προσωπική του ευχαρίστηση με Maserati και Ferrari βάζοντας δικά του χρήματα. Το 1961 αγόρασε μια Lotus βάζοντας κινητήρα Maserati συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες που δεν προσμετρόυσαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Συμμετείχε μόλις μία φορά σε επίσημο αγώνα, αυτόν της Monza όπου στις κατατακτήριες ήταν 30ος από 32 πιλότους. Στα μισά του αγώνα και ενώ βρισκόταν στην 15η θέση έσπασε ο κίνητήρας του και εγκατέλειψε. Συνέχισε να αγωνίζεται σε αγώνες που δεν προσμετρόυσαν στο πρωτάθλημα με τη Lotus-Maserati μέχρι το 1969 όπου και εξαφανίστηκε από τα αγωνιστικά δρώμενα.

1997

Σαν σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Sylvester Stallone συμφώνησε με τον Bernie Ecclestone να γυριστεί ταινία βασισμένη στη Formula 1. Τα επόμενα χρόνια ο γνωστός ηθοποιός έκανε αισθητή την παρουσία του στα paddock όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ο Αμερικανός ηθοποιός έγινε ”μπελάς” για τις ομάδες καθώς δε θέλανε να μοιράσουν τα δεδομένα και τις πληροφορίες τους με τον ίδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μηχανικοί όποτε έμπαινε σε ένα γκαράζ του γύρναγαν την πλάτη. Ο Bernie φοβούμενος για την φήμη του σπορ του είπε ΄ότι η Formula 1 δεν ενδιαφέρεται τελικά να γίνει ταινία.

2007

Ο Lewis Hamilton ήταν υποψήφιος για το βραβείο της προσωπικότητας της χρονιάς από το BBC Sports. Αλλά όπως και στο πρωτάθλημα της Formula 1 τερμάτισε δέυτερος πίσω από τον μποξέρ, Joe Calzaghe.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.