Σαν σήμερα στην F1 – 12/2

Σαν σήμερα το 1877

Ο Louis Renault γεννήθηκε σαν σήμερα στο Παρίσι, ήταν ένας Γάλλος βιομήχανος, ιδρυτής της Renault και πρωτοπόρος στην βιομηχανία αυτοκινήτου. Έχτισε τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Renault αλλά όλοι στις μνήμη τους τον έχουν συνδέσει με την συνεργασία του με τους Γερμανούς στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Σεπτέμβριο του 1944, μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων συνελήφθη για να δικαστεί ως προδότης της Γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά η υγεία του κάθε άλλο παρά καλή ήταν και 13 μέρες μετά μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, όπου και πέθανε στις 28 Οκτωβρίου σε ηλικία 67 ετών. Η επίσημη αιτία του θανάτου ήταν ότι βρέθηκαν ούρα στο αίμα του, αλλά το πιο πιθανό είναι αυτό να συμβεί μετά από άγριο ξυλοδαρμό!

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1974

Ο Τοrranosuke Takagi γεννήθηκε στις 12 Φεβριυαρίου του 1974 στην Shizouka της Ιαπωνίας. Πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 οδηγώντας για την ομάδα της Tyrrell το 1998 και για την ομάδα της Arrows το 1999. Δυστυχώς οι εγκαταλείψεις του ήταν περισσότερες από τους τερματισμούς του και αποχώρησε από το σπορ στα τέλη του 99. Ο Takagi επέστρεψε στην Ιαπωνία και την Formula Nippon, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα ενώ είχε και ένα πέρασμα στα Champ Car και στα Indy. Σήμερα έχει μια δική του σχολή καρτ όπου βοηθάει τα παιδιά στη χώρα του να ασχοληθούν ενεργά με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 2001

Σαν σήμερα ο δρόμος που κατευθύνεται προς την πίστα kart της πόλης, στην οποία ο Michael Schumacher πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, απέκτησε το όνομα του Γερμανού πρωταθλητή.

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 2005

ΟΙ χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Jerez, έπρεπε να διακοπούν καθώς το φορτηγό που ψεκάζει την πίστα με νερό, κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Ο Jenson Button και ο Ricardo Zonta που εκείνη τη στιγμή δοκίμαζαν τα βρόχινα ελαστικά της Michelin έπρεπε να περιμένουν αρκετή ώρα ώστε να ξαναβγούν στην πίστα καθώς το φορτηγό είχε κολλήσει στο χώμα λίγο έξω από την πίστα και το βάρος του από το φορτίο το έκανε αδύνατο να το μετακινήσουν εύκολα οι κριτές. Τελικά οι οργανωτές της πίστας χρειάστηκε να φέρουν γερανό για να μετακινήσουν το βαρύ όχημα.

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 2009

Οι χειμερινές δοκιμές στο Bahrain ακυρώθηκαν καθώς ξέσπασε αμμοθύελλα. Η Ferrari, η BMW Sauber και η Toyota μόλις είχαν βγει στην πίστα αλλά πρόλαβαν να κάνουν μόλις έναν γύρο αφού στη συνέχεια οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες και επέστρεψαν στα Pit.

Σαν σήμερα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS