Formula 1ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 8/3

Σαν σήμερα το 1968

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Michael Bartels στο Plettenberg της Γερμανίας. Συμμετείχε σε τέσσερα Grand Prix το 1991 με τη Lotus χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στα δοκιμαστικά. Μερά από μια μέτρια καριέρα στα DTM, βρήκε επιτέλους την επιτυχία στο πρωτάθλημα FIA GT καθώς κατέκτησε 3 τίτλους με τη Maserati το 2006, 2007 και 2009.

Σαν σήμερα το 1998

Ο Mika Hakkinen κέρδισε το Αυστραλιανό Grand Prix σε αμφιλεγόμενες συνθήκες, αφού ο ομόσταυλός του David Coulthard επιβραδύνε για να του επιτρέψει να περάσει δύο γύρους από το τέλος. Ο Hakkinen οδήγησε τον αγώνα από την pole position πριν ακούσει λανθασμένα από το team radio οδηγία να έρθει στα pits, που φέρεται να προκλήθηκε από έναν οπαδό ο οποίος εισέβαλε στην ενδοεπικοινωνία. Έτσι έχασε την πρωτοπορία από τον Coulthard. Από την αρχή του αγώνα όμως, οι δύο οδηγοί είχαν κάνει μια συμφωνία, ότι όποιος φτάσει στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση πρώτος θα κερδίσει τον αγώνα. Το θέμα διερευνήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με την απόφαση ότι “κάθε μελλοντική πράξη που θίγει τα συμφέροντα του ανταγωνισμού πρέπει να τιμωρείται αυστηρά”. Τα team orders συνέχισαν να προκαλούν αντιπαραθέσεις και τελικά απαγορεύτηκαν πριν από τη σεζόν του 2003.

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 2003

Ο supremo της F1, Bernie Ecclestone, παρουσίασε μια νέα μορφή κατατακτήριων ενός γύρου ώστε να δώσει στις μικρότερες ομάδες μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη. Το σύστημα περιελάμβανε δύο προκριματικά, ένα το Σάββατο και ένα την Κυριακή το πρωί, με τους χρόνους των 2 ημερών να συμψηφίζονται. Η αλλαγή δεν άρεσε στο κοινό που δεν ήθελε να περιμένει μέχρι την Κυριακή για να μάθει ποιος θα είναι στη pole. Ο Ecclestone είπε: «Δεν έγινε για να το κάνει πιο συναρπαστικό, έγινε επειδή οι ομάδες με τους μικρότερους προϋπολογισμούς που δεν ήταν μπροστά είπαν ότι δεν είχαν αρκετή τηλεοπτική κάλυψη τόσα χρόνια στην περίοδο των δοκιμαστικών. Τους είπα ότι είναι ανοησία να φέρουμε αυτόν τον κανόνα γιατί εάν οι άνθρωποι δεν θέλουν να σας παρακολουθήσουν, δεν θα το κάνουν.»

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.