Σαν σήμερα στην F1 – 13/3

Σαν σήμερα το 1983

Σαν σήμερα ο Keke Rosberg ένιωσε ένα απαίσιο déjà vu καθώς αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το Βραζιλιάνικο Grand Prix. 12 μήνες πριν είδε την καρό σημαία αλλά αποκλείστηκε γιατι το μονοθέσιο του αποδείχθηκε ελαφρύτερο από το κανονικό. Αυτή τη φορά τερμάτισε δεύτερος αλλά αποκλείστηκε γιατί έμεινε το μονοθέσιο του στη διάρκεια ενός pitstop και οι μηχανικοί του το έσπρωξαν για να ξεκινήσει. Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε ο Nelson Piquet με Brabham BMW.

Σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1999

Η BAR γλύτωσε με επίπληξη από τη FIA αντί για πρόστιμο ή ποινή καθώς παρουσίασε τα μονοθέσια της με διαφορετικό χρώμα το καθένα. Το μονοθέσιο του Jacques Villeneuve με το no22 ήταν με ασπροκόκκινο χρώμα της Lucky Strike και του Ricardo Zonta με το no23 με μπλε-κίτρινο με τα χρώματα της καπνοβιομηχανίας 555.Είναι σαν να έχεις μια ποδοσφαιρική ομάδα με διαφορετικά χρώματα στις φανέλες είπε ο δήλωσε ο Max Mosley. Τελικά η BAR αναγκάστηκε να προσθέσει και τους δύο χρωματισμούς στο μονοθέσιο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλεπετε.

Σαν σήμερα το 2002

Η Phoenix Formula One, αγόρασε τα απομεινάρια της ομάδας της Prost και έκανε αίτηση να συμμετάσχει στον αγωνα της Μαλαισίας. Όμως το αίτημα απορρίφθηκε από τη FIA καθώς δεν είχε αγόράσει όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για να συμμετάσχει στο σπορ. Έφθασε στην Μαλαισία με δύο Prost AP04 της προηγούμενης χρονιάς και οδηγούς τον Gaston Mazzacane και τον Τarso Marques.

Σαν σήμερα το 2004

Επικρατούσε μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις της Mclaren μετά από έναν απογοητευτικό αγώνα στην Αυστραλία με τις εφημερίδες να γράφουν ότι ήρθε η ώρα το αφεντικό της ομάδας Ron Dennis ότι πρέπει να αποσυρθεί. Υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι άνθρωποι στο στρατόπεδο, άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του Ρον Ντένις για πολλά χρόνια”, δήλωσε ένας δημοσιογράφος στη Sunday Mirror. «Ο Ron έχει ένα πραγματικό πρόβλημα στα χέρια του. Ηξεραν ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν αρκετά καλό. Αισθάνονται ότι ο Ron ανησυχεί πιο πολύ για το στυλ και την εικόνα του παρά για τους αγώνες. Φαίνεται να έχει ξεχάσει τις βασικές αρχές της ομάδας και το γεγονός που υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκεται η Mclaren.»

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS