Σαν σήμερα: Η (προ)τελευταία νίκη του Petter Solberg

O Petter Solberg,ήταν ένας από τους τελευταίους οδηγούς της “Old School” σχολής που πέρασε από το WRC. Σαν σήμερα, το 2005 κατακτά την (προ)τελευταία νίκη της καριέρας του στο Μεξικό. 

Η καριέρα του Petter Solberg,δεν είχε τις ανάλογες δάφνες και τιμές που είχε αυτή του (εντός ειδικών διαδρομών) αντιπάλου του Sebastien Loeb. Ευτύχησε να κατακτήσει μόλις έναν παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του, το 2003. Πάλεψε μέχρις εσχάτων με τον Αλσατό οδηγό της Citroen. Κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων στο σπορ, και να αποχωρήσει γεμάτος το 2012, και μετά από 14 γεμάτα χρόνια καριέρας

Στις 13 Μαρτίου του 2005, ο Νορβηγός οδηγός της Subaru, κατακτά την τελευταία “καθαρή” νίκη της καριέρας του στο ράλι Μεξικού. Η λέξη καθαρή μπαίνει μέσα σε πολλά εισαγωγικά και τον λόγο θα τον εξηγήσουμε στο τέλος. Ο Solberg πήρε μια σχεδόν επιβλητική νίκη, καθώς κέρδισε τις 6 από τις 14 ειδικές διαδρομές του αγώνα.  

Άλλωστε ήταν αλάνθαστος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά στάθηκε  ταυτόχρονα τυχερός. Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο Service Park, ο ένας από τους τέσσερις τροχούς του Sebastien Loeb αποφάσισε να πάει… βόλτα. Συνεπώς ο Αλσατός κατρακύλησε στην 18η θέση. 

Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, κατέλαβαν οι Markko Martin/Michael Park με Peugeot 307 WRC και οι Marcus Gronholm/Timo Rautiainen, που οδηγούσαν το έτερο 307 WRC. 

Η τελευταία νίκη του Petter Solberg

Για την ιστορία αυτή ήταν η προτελευταία νίκη του Petter Solberg στην καριέρα του. Ακολούθησε και αυτή στο ράλι Ουαλίας την ίδια χρονιά, νίκη η οποία ήρθε από σπόντα. O Sebastien Loeb, με νίκη θα έπαιρνε και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ωστόσο δύο ειδικές διαδρομές πριν από το φινάλε, ο Markko Martin είχε ένα ατύχημα (τράκαρε σε αιωνόβιο δέντρο). Το οποίο ήταν δυστυχώς θανάσιμο για τον Michael Park 

Ο Γάλλος οδηγός της Citroen, σταμάτησε σκόπιμα στο σημείο του δυστηχήματος και πήρε δύο λεπτά ποινή, βάσει κανονισμού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο Petter Solberg να ανέβει στην κορυφή και να πάρει κατ’αυτό τον τρόπο την τελευταία νίκη της καριέρας του. 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS