ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 25/10

Σαν σήμερα το 1964

Σαν σήμερα διεξήχθη το Μεξικάνικο Grand Prix, με νικητή τον Dan Gurney. Οι John Surtees, Jim Clark και Graham Hill μπήκαν στον αγώνα, έχοντας ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Hill βρισκόταν στην πρωτοπορία, αλλά σε ένα τετακέ που είχε τραυμάτισε την εξάτμισή του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βαθμών. Ο Clark ανέβηκε στην κορυφή, αλλά δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα εγκατέλειψε, με πρόβλημα αξιοπιστίας. Έτσι, στην πρωτοπορία βρέθηκε ο Dan Gurney, με τον Lorenzo Bandini δεύτερο και τον John Surtees τρίτο. Ωστόσο, η Ferrari έδωσε εντολή στον Bandini να παραχωρήσει την θέση του, με τον Ιταλό να υπακούει και τον Surtees να κατακτάει το πρωτάθλημα και να είναι ο μοναδικός οδηγός μέχρι σήμερα, ο οποίος έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και στους δύο και στους τέσσερις τροχούς.

John Surtees, Ferrari, Mexican Grand Prix 1964
Σαν σήμερα το 1970

Διεξήχθη το Μεξικάνικο Grand Prix, με νικητή τον Jacky Ickx. H Ferrari έκανε ένα εύκολο 1-2, με τον Clay Regazzoni να τερματίζει δεύτερος, καθώς ο Jackie Stewart εγκατέλειψε, μετά από σύγκρουση με σκύλο. Ωστόσο, στην άκρη της πίστας, στο γρασίδι, είχαν βρεθεί και θεατές, τόσο πριν τον αγώνα, όταν οι Stewart και Rodriguez τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, όσο και κατά την διάρκεια αυτού, με αποτέλεσμα ο αγώνας να βρεθεί εκτός του προγράμματος της F1 έως το 1986.

Jacky Ickx, Ferrari, Mexican Grand Prix 1970
Σαν σήμερα το 1992

Διεξήχθη το Ιαπωνικό Grand Prix, με νικητή τον Riccardo Patrese. O Nigel Mansell, έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ήθελε να δώσει την νίκη στον teammate του, Riccardo Patrese, ο οποίος δεν είχε κερδίσει όλη την χρονιά. Παρ’ όλα αυτά, και να μην του παραχωρούσε την θέση του, ο Patrese θα κέρδιζε τον αγώνα, καθώς ο Mansell εγκατέλειψε, με τον Gerhard Berger να τερματίζει δεύτερος και τον Martin Brundle τρίτος.

Riccardo Patrese, Williams, Japanese Grand Prix 1992
Σαν σήμερα το 2015

Διεξήχθη το Αμερικάνικο Grand Prix, με νικητή τον Lewis Hamilton. Μερικές ψιχάλες έκαναν τον αγώνα στην αρχή ροντέο, με την Red Bull να μοιάζει ικανή να πάρει την νίκη. Ωστόσο, όσο η πίστα στέγνωνε, η Mercedes φανέρωνε την δυναμική της, με τον Nico Rosberg να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ωστόσο, ο Rosberg έκανε λάθος εξαιτίας μίας ριπής ανέμου, με τον Hamilton να ανεβαίνει στην πρώτη θέση, να κερδίζει τον αγώνα και κατά συνέπεια και το πρωτάθλημα. Τρίτος τερμάτισε ο Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton & Nico Rosberg, Mercedes, USA Grand Prix 2015

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.