Σαν σήμερα στην F1 – 31/8

Σαν σήμερα το 1942

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Alessandro Pesenti-Rossi, ο οποίος συμμετείχε σε τρεις αγώνες το 1976. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 11η θέση.

Σαν σήμερα το 1948

Γεννήθηκε ο Harald Ertl, ο οποίος συμμετείχε σε 28 Grand Prix την περίοδο 1975-1980. Αν και το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η έβδομη θέση, η οποία δεν έδινε βαθμούς, είναι ιδιαίτερα γνωστός για την βοήθεια που παρείχε στον Niki Lauda στο τραγικό ατύχημα που είχε ο Αυστριακός το 1976.

Σαν σήμερα το 1980

Διεξήχθη το Ολλανδικό Grand Prix, με νικητή τον Nelson Piquet. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Alan Jones, τερμάτισε ενδέκατος, με τον Piquet να παίρνει την νίκη και να μειώνει την διαφορά στους 2 βαθμούς. Ωστόσο, το highlight του αγώνα ήταν η μάχη μεταξύ της Williams του Carlos Reutemann και της Lotus του Mario Andretti. Οι δύο οδηγοί βρίσκονταν πολύ κοντά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι ορισμένες φορές είχαν μάχη ρόδα με ρόδα. Τελικά, νικητής αυτής της μάχης αναδείχθηκε ο Carlos Reutemann.

Dutch Grand Prix 1980

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS