ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 3/10

Σαν σήμερα το 1941

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Andrea de Adamich, ο οποίος συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες της F1 στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με καλύτερο τερματισμό την τέταρτη θέση. Ωστόσο, αποφάσισε να εγκαταλείψει τους αγώνες μετά τον τραυματισμό του σε καραμπόλα στο Βρετανικό Grand Prix του 1973.

Σαν σήμερα το 1965

Διεξήχθη το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με νικητή τον Graham Hill. O Hill οδήγησε εξαιρετικά σε βρεγμένο οδόστρωμα, κρατώντας πίσω του τις πιο γρήγορες Brabham των Denny Hulme και Jack Brabham. O Hulme αναγκάστηκε να ελαττώσει τον ρυθμό του λόγω προβλημάτων στο μονοθέσιό του, ενώ ο Brabham έκανε τετακέ στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Hill.

Graham Hill, BRM, United States Grand Prix 1965
Σαν σήμερα το 1969

Γεννήθηκε ο Max Papis, ο οποίος εντάχθηκε στην Footwork το 1995, αγωνιζόμενος σε 7 αγώνες. Φαινόταν έτοιμος να βαθμολογηθεί στο Ιταλικό Grand Prix, αλλά δέχτηκε προσπέραση στον τελευταίο γύρο. Μετά την F1, αγωνίστηκε στην Αμερική.

Σαν σήμερα το 1971

Διεξήχθη το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, με νικητή τον Francois Cevert. O Cevert κέρδισε τον πρώτο και μοναδικό του αγώνα, παρά το γεγονός ότι είχε απώλεια λαδιού κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Jacky Ickx βρισκόταν στην δεύτερη θέση και δυσκόλευσε τον Cevert εωσότου η Ferrari του εμφάνισε πρόβλημα αξιοπιστίας κι εγκατέλειψε. Έτσι, την δεύτερη θέση πήρε ο Jo Siffert, με τον Ronnie Peterson να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Francois Cevert, Tyrrell, United States Grand Prix 1971

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscordTwitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.