ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 29/9

Σαν σήμερα το 1991

Σαν σήμερα διεξήχθη το Ισπανικό Grand Prix, με νικητή τον Nigel Mansell. Ήταν το πρώτο Grand Prix που διεξήχθη στο Circuit de Barcelona-Catalunya, με τις μάχες μεταξύ των οδηγών να είναι πολλές. Η πιο σημαντική από αυτές ήταν μεταξύ του Nigel Mansell και του Ayrton Senna, με τον Βρετανό να αναδεικνύεται νικητής και να βλέπει πρώτος την καρό σημαία, την ώρα που ο Βραζιλιάνος περιοριζόταν στην πέμπτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Alain Prost και τρίτος ο Riccardo Patrese.

Nigel Mansell & Ayrton Senna, Spanish Grand Prix 1991
Σαν σήμερα το 2002

Διεξήχθη το Αμερικάνικο Grand Prix, με νικητή τον Rubens Barichello. H Ferrari κυριάρχησε στον αγώνα, με τον Michael Schumacher να βρίσκεται μπροστά από τον Rubens Barichello. Ωστόσο, στην πορεία του προς την καρό σημαία, ο Schumacher επιβράδυνε σημαντικά, επιτρέποντας στον Barichello να τον φτάσει, προκειμένου να τερματίσουν στην ίδια ευθεία. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ο Barichello την νίκη για μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μερικοί θεώρησαν ότι ο Schumacher δεν τα υπολόγισε καλά, ενώ άλλοι τόνισαν ότι ήταν μία προσπάθεια για να καλύψουν το φιάσκο της Αυστρίας.

Michael Schumacher & Rubens Barichello, Ferrari, USA Grand Prix 2002

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.