ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 28/7

Σαν σήμερα το 1924

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Luigi Musso, ο οποίος ανέβηκε αρκετές φορές στο βάθρο και κέρδισε έναν αγώνα κατά την διάρκεια της καριέρας του, οδηγώντας για τις Ferrari και Maserati. Με τους teammate του στην Ferrari είχε αντιπαλότητα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται συχνά να πιέζει πάνω από τα όρια του, ώστε να τους κερδίσει. Κατά την διάρκεια του Γαλλικού Grand Prix του 1958 έκανε λάθος την ώρα που κυνηγούσε τον Mike Hawthorn, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Σαν σήμερα το 1929

Γεννήθηκε ο Heini Walter, ο οποίος συμμετείχε στο Γερμανικό Grand Prix του 1962, οδηγώντας μία Porsche. Στις κατατακτήριες κατετάγη 14ος, ενώ και στον αγώνα τερμάτισε 14ος.

Σαν σήμερα το 1935

Γεννήθηκε ο Massimo Natali, ο οποίος συμμετείχε στο Βρετανικό Grand Prix του 1961. Κατετάγη στο πίσω μέρος του grid, ενώ στον πρώτο γύρο του αγώνα εγκατέλειψε.

Σαν σήμερα το 1961

Γεννήθηκε ο Yannick Dalmas, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στα τέλη του 1987, οδηγώντας για λογαριασμό της Larrousse, καταφέρνοντας να τερματίσει πέμπτος στο Αυστραλιανό Grand Prix. Την επόμενη σεζόν πήρε κάποια καλά αποτελέσματα, αλλά αρρώστησε, με αποτέλεσμα να χάσει ορισμένους αγώνες. Επέστρεψε το 1989, έχοντας χάσει σημαντικό μέρος της ταχύτητάς του. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούσε να προκριθεί ούτε καν στους αγώνες, αποφασίζοντας να αφήσει την F1 για χάρη των sportcars, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Yannick Dalmas, Larrousse/Lola LC88 Ford, German Grand Prix 1988
Σαν σήμερα το 1991

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Nigel Mansell. O Mansell κυριάρχησε απόλυτα, καταφέρνοντας να μειώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία, Ayrton Senna. Δεύτερος τερμάτισε ο Riccardo Patrese, με τον Jean Alesi να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Senna είχε έναν κακό αγώνα, όντας τέταρτος μέχρι τον τελευταίο γύρο, όπου η McLaren του έμεινε από καύσιμα, με αποτέλεσμα να τερματίσει εκτός βαθμών.

Ayrton Senna, McLaren MP4/6 Honda, German Grand Prix 1991
Σαν σήμερα το 1996

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Damon Hill. O Gerhard Berger βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα μέχρι που ο κινητήρας της Renault παρέδωσε πνεύμα, με αποτέλεσμα ο Hill να πάρει την έβδομη νίκη της σεζόν. Δεύτερος τερμάτισε ο Jean Alesi και τρίτος ο Jacques Villeneuve.

David Coulthard, McLaren MP4/11B Mercedes, German Grand Prix 1996
Σαν σήμερα το 2002

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. Ο πρώτος αγώνας στο ανασχεδιασμένο Hockenheimring φαινόταν ότι θα είναι υπόθεση των αδερφών Schumacher. Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα, ο Ralf αντιμετώπισε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χάσει ρυθμό. Έτσι, την νίκη πήρε ο Michael, με τον Juan Pablo Montoya να τερματίζει δεύτερος και τον Ralf τρίτος. Αυτός ήταν ο 394ος και τελευταίος αγώνας στην ιστορία της Arrows. Και τα δύο μονοθέσια εγκατέλειψαν και καθώς χρήματα δεν υπήρχαν, η Arrows δεν εμφανίστηκε ξανά σε κάποιον αγώνα.

Michael Schumacher, Ferrari, German Grand Prix 2002
Σαν σήμερα το 2013

Διεξήχθη το Ουγγρικό Grand Prix, με νικητή τον Lewis Hamilton. O Hamilton πήρε την πρώτη του νίκη για λογαριασμό της Mercedes. Οι δύο Red Bull των Sebastian Vettel και Mark Webber είχαν καλό ρυθμό, αλλά οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της Ουγγαρίας προκαλούσαν μεγάλη φθορά στα ελαστικά. Έτσι, ο Vettel τερμάτισε τρίτος κι ο Webber δεύτερος, με τον Raikkonen να τερματίζει δεύτερος, με την φιλική με τα ελαστικά Lotus.

Hungarian Grand Prix 2013
Σαν σήμερα το 2019

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Max Verstappen. Ο αγώνας ήταν αρκετά επεισοδιακός λόγω και της βροχής που ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκανε την εμφάνισή της. Θύματα της ήταν οι δύο οδηγοί της Mercedes, Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, με τον πρώτο να εγκαταλείπει και τον δεύτερο να τερματίζει ένατος λόγω μίας εξόδου που είχε κι ενός τετακέ. Ο Max Verstappen επωφελήθηκε από αυτό, παίρνοντας μία μεγάλη νίκη, με τον Sebastian Vettel να τερματίζει δεύτερος, παρά το γεγονός ότι είχε εκκινήσει τελευταίος και τον Daniil Kvyat να παίρνει το πρώτο βάθρο της Toro Rosso από το Ιταλικό Grand Prix του 2008.

German Grand Prix 2019

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.