ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα στην F1 – 28/6

Σαν σήμερα το 1923

Σαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε ο Adolfo Schwelm Cruz, ο οποίος συμμετείχε στο Αργεντίνικο Grand Prix του 1953, χωρίς να καταφέρει να τερματίσει. Βρισκόταν στην 13η θέση, όταν ένας από τους τροχούς του βγήκε από την θέση του κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Σαν σήμερα το 1964

Διεξήχθη το Γαλλικό Grand Prix, με νικητή τον Dan Gurney. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Brabham στην Formula 1. O Gurney βρισκόταν στην δεύτερη θέση και πήρε την πρωτοπορία όταν ο Jim Clark εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα του. Δεύτερος τερμάτισε ο Graham Hill, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jack Brabham, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας.

Dan Gurney, Brabham BT7 Climax, French Grand Prix 1964
Σαν σήμερα το 1991

Γεννήθηκε ο Will Stevens, ο οποίος συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα της Caterham στην Formula 1, στο Grand Prix του Αbu Dhabi το 2014. Το 2015 ήταν οδηγός της Marussia, παίρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς για την ομάδα, με την 13η θέση του στο Βρετανικό Grand Prix.

Will Stevens, Marussia, British Grand Prix 2015
Σαν σήμερα το 1998

Διεξήχθη το Γαλλικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. O Schumacher προσπέρασε τον Hakkinen στην εκκίνηση, με τον Φιλανδό να προσπαθεί στο υπόλοιπο του αγώνα να προσπεράσει τον Eddie Irvine. Εν τέλει, ο Hakkinen έκανε τετακέ, ενώ ο teammate του, David Coulthard, αναγκάστηκε να μπει στα pits, για να βάλει καύσιμα. Έτσι, ο Irvine τερμάτισε δεύτερος κι έδωσε στην Ferrari το πρώτο 1-2 από εκείνο που είχαν πετύχει οι Alain Prost και Nigel Mansell στο Ισπανικό Grand Prix του 1991. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mika Hakkinen.

Michael Schumacher, Ferrari, French Grand Prix 1998

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.