Σαν σήμερα στην F1 – 23/7

Σαν σήμερα το 1935

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο John Cordts, ο οποίος συμμετείχε στο Καναδικό Grand Prix του 1969, όπου κατετάγη 19ος στις κατατακτήριες. Στον αγώνα, βρισκόταν μόνο μπροστά από τον Al Pease, εωσότου η Brabham του τον πρόδωσε, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Σαν σήμερα το 1935

Γεννήθηκε ο Jim Hall, ο οποίος συμμετείχε σε 11 Grand Prix την περίοδο 1960-1963, με τους περισσότερους αγώνες να έρχονται το 1963. Μάλιστα, στο Γερμανικό Grand Prix πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, τερματίζοντας πέμπτος. Παρά τα μέτρια αποτελέσματά του στην F1, στα sportcars ήταν πολύ πετυχημένος, τόσο ως οδηγός όσο και ως ιδιοκτήτης ομάδας.

Jim Hall, British Grand Prix 1963
Σαν σήμερα το 1942

Γεννήθηκε ο Jean-Claude Rudaz, ο οποίος κατάφερε να προκριθεί με μία Cooper στο Ιταλικό Grand Prix του 1964, αλλά ο κινητήρας του αστόχησε πριν την εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί.

Σαν σήμερα το 1947

Γεννήθηκε ο Torsten Palm, ο οποίος συμμετείχε σε δύο αγώνες το 1975, οδηγώντας μία Hesketh. Παρ’ όλο που απέτυχε να προκριθεί στον αγώνα του Μονακό, κατάφερε να προκριθεί στο Σουηδικό Grand Prix και παρά το γεγονός ότι έμεινε από καύσιμα, κατετάγη 10ος, μπροστά από οδηγούς, όπως ο Jacky Ickx, o Patrick Depailler κι ο Alan Jones.

Torsten Palm

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS