Σαν σήμερα στην F1 – 22/9

Σαν σήμερα το 1974

Σαν σήμερα διεξήχθη το Καναδικό Grand Prix, με νικητή τον Emerson Fittipaldi. Αυτός ήταν ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς, με 4 οδηγούς να χωρίζονται από μόλις 8 βαθμούς. Ο Emerson Fittipaldi εκκινούσε από την pole position, αλλά ο Niki Lauda βρισκόταν στην κορυφή έως τον 68ο γύρο, όπου έκανε λάθος κι έπεσε στις μπαριέρες, με τον Fittipaldi να παίρνει, έτσι, την νίκη. Το αποτέλεσμα αυτό τον έφερε στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με τον Clay Regazzoni, ο οποίος σε αυτόν τον αγώνα τερμάτισε δεύτερος.

Emerson Fittipaldi, McLaren, Canadian Grand Prix 1974
Σαν σήμερα το 1991

Διεξήχθη το Πορτογαλικό Grand Prix, με νικητή τον Riccardo Patrese. Ωστόσο, ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Nigel Mansell, ο οποίος έχασε κάθε ευκαιρία για κατάκτηση του τίτλου. Παρά το γεγονός ότι εκκίνησε τέταρτος, σύντομα βρέθηκε στην κορυφή. Ωστόσο, κατά την διάρκεια ενός pitstop του, ένας τροχός δεν μπήκε καλά στην θέση του, με αποτέλεσμα να φύγει από το μονοθέσιο. Οι μηχανικοί της Williams άρχισαν να τρέχουν στο pitlane, προκειμένου να του βάλουν έναν καινούργιο, αλλά, εν τέλει, ο Mansell δέχτηκε μαύρη σημαία, καθώς απαγορευόταν να δουλεύουν οι μηχανικοί πάνω στο μονοθέσιο όσο αυτό βρισκόταν στο pitlane.

Ayrton Senna, McLaren, Portuguese Grand Prix 1991
Σαν σήμερα το 1996

Διεξήχθη το Πορτογαλικό Grand Prix, με νικητή τον Jacques Villeneuve. O Καναδός πραγματοποίησε ένα απίστευτο προσπέρασμα πάνω στον Michael Schumacher και πήρε την νίκη, διατηρώντας τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς ενδεχόμενη νίκη του teammate του, Damon Hill, θα έκλεινε και μαθηματικά την υπόθεση τίτλος.

Portuguese Grand Prix 1996

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS