Σαν σήμερα στην F1 – 21/7

Σαν σήμερα το 1962

Σαν σήμερα διεξήχθη το Βρετανικό Grand Prix, με νικητή τον Jim Clark. O Clark κυριάρχησε απόλυτα, τερματίζοντας 49 δευτερόλεπτα μπροστά από την Lola του John Surtees, με τον Bruce McLaren να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, τερματίζοντας ένα λεπτό πίσω από τον Surtees.

Jim Clark, Lotus, British Grand Prix 1962
Σαν σήμερα το 1985

Διεξήχθη το Βρετανικό Grand Prix, με νικητή τον Alain Prost. Παρ’ όλο που την προηγούμενη μέρα ο Keke Rosberg είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της F1, στην εκκίνηση έχασε την πρώτη θέση από τον Ayrton Senna, εγκαταλείποντας αργότερα, με πρόβλημα στην εξάτμιση. Λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Alain Prost προσπέρασε τον Senna, ο οποίος εγκατέλειψε. Δεύτερος τερμάτισε ο Michele Alboreto και τρίτος ο Jacques Laffite.

British Grand Prix 1985
Σαν σήμερα το 2002

Διεξήχθη το Γαλλικό Grand Prix, με νικητή τον Michael Schumacher. Στους πρώτους γύρους, ο Juan Pablo Montoya είχε την πρωτοπορία εωσότου ένα πρόβλημα οδήγησε σε απώλεια θέσεων. Κανονικά, ο Michael Schumacher θα έπαιρνε μία άνετη νίκη, αλλά τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα pits, καθώς πάτησε την άσπρη γραμμή στην έξοδο από τα pits. Έτσι, την νίκη φαινόταν ότι θα πάρει ο Kimi Raikkonen, αλλά ο Schumacher δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Κατάφερε να φτάσει τον Raikkonen κι άρχισε να τον πιέζει, με τον νεαρό Φιλανδό να κάνει λάθος και να γλιστράει, πατώντας σε λάδια που είχαν φύγει από την Toyota του Allan McNish. Έτσι, ο Schumacher κέρδισε τον αγώνα, αλλά και τον 6ο Παγκόσμιο τίτλο του, σπάζοντας το ρεκόρ για την πιο γρήγορη κατάκτηση Πρωταθλήματος, με τον Raikkonen να τερματίζει δεύτερος και τον David Coulthard τρίτος.

Michael Schumacher, Ferrari, French Grand Prix 2002

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS