Σαν σήμερα στην F1 – 20/9

Σαν σήμερα το 1946

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Brian Henton, ο οποίος συμμετείχε σε 19 αγώνες στην F1. Έκανε ντεμπούτο το 1975 για λογαριασμό της Lotus, ενώ το 1977 αγωνίστηκε για λογαριασμό τριών ομάδων. Το 1982 επέστρεψε για λογαριασμό της Arrows κι έπειτα της Tyrrell, καταφέρνοντας να τερματίσει στα 7 από τα 13 Grand Prix που συμμετείχε.

Σαν σήμερα το 1964

Γεννήθηκε ο Enrico Bertaggia, ο οποίος το 1989 εντάχθηκε στην Coloni, αποτυγχάνοντας, ωστόσο, να προκριθεί σε κάποιο από τα 6 grand prix που επιχείρησε. Ήταν συνεχώς ο πιο αργός οδηγός στο grid, ενώ στην Πορτογαλία ήταν 13 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ayrton Senna, ο οποίος πήρε την pole position. Το 1992 εντάχθηκε στην Andrea Modi, αλλά αυτό το εγχείρημα κράτησε μόλις έναν αγώνα.

Σαν σήμερα το 1971

Διεξήχθη το Καναδικό Grand Prix, με νικητή τον Jackie Stewart. Ο Stewart πήρε την έκτη του νίκη εκείνη την σεζόν, παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είχε ήδη κριθεί από τον Αύγουστο. Ο αγώνας σταμάτησε στον 64ο γύρο λόγω της έντονης βροχής και της ομίχλης, ενώ η έναρξη του αγώνα είχε καθυστερήσει λόγω του θανάτου του 37χρονου οδηγού, Wayne Kelly, σε αγώνα της Formula Ford.

Jackie Stewart, Tyrrell, Canadian Grand Prix 1971

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS