Σαν σήμερα στην F1 – 2/8

Σαν σήμερα το 1953

Σαν σήμερα διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Guiseppe Farina. Δεύτερος τερμάτισε ο Juan Manuel Fangio και τρίτος ο Mike Hawthorn. Αν κι ο Ascari δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί, το γεγονός ότι ο Hawthorn δεν κέρδισε τον αγώνα σήμανε ότι ο Ascari πήρε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του.

Giuseppe Farina, Ferrari, German Grand Prix 1953
Σαν σήμερα το 1959

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Tony Brooks. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα του Avus, η οποία αποτελούνταν από δύο μεγάλες ευθείες στον αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, με ένα στενό hairpin στην μία άκρη της πίστας και μία απότομη στροφή στην άλλη άκρη της πίστας. Οι ομάδες ανησυχούσαν για το αν τα ελαστικά θα είναι σε θέση να διατηρηθούν σε όλο τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να χωριστεί σε δύο μέρη που αποτελούνταν από 30 γύρους κι ο νικητής προέκυψε από τον συνολικό χρόνο.

Η Ferrari κυριάρχησε στον αγώνα, καθώς τα μονοθέσια της Cooper ήταν ναι μεν γρήγορα, αλλά ήταν και αναξιόπιστα. Ο Masten Gregory πάλεψε για την νίκη, αλλά εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα του, ενώ κι ο Bruce McLaren ήταν πολύ γρήγορος εωσότου το κιβώτιο ταχυτήτων του έσπασε. Έτσι, ο Brooks πήρε την έκτη και τελευταία νίκη της καριέρας του, με τον Dan Gurney να τερματίζει δεύτερος και τον Phil Hill τρίτος.

German Grand Prix 1959
Σαν σήμερα το 1964

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον John Surtees. Ο Surtees κέρδισε, μετά από την εγκατάλειψη του Jim Clark λόγω προβλημάτων στον κινητήρα του. Δεύτερος τερμάτισε ο Graham Hill, με τον Lorenzo Bandini να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αυτό ήταν το τελευταίο Grand Prix του Maurice Trintignant, ο οποίος τερμάτισε πέμπρος.

John Surtees, Ferrari, German Grand Prix 1964
Σαν σήμερα το 1970

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Jochen Rindt. H πρωτοπορία του αγώνα άλλαξε 13 φορές σε 50 γύρους, με τους Jochen Rindt, Jacky Ickx και Clay Regazzoni να παλεύουν για την νίκη. Ωστόσο, αυτός που κέρδισε ήταν ο Rindt, με τον Ickx να τερματίζει δεύτερος και τον John Surtees τρίτος.

German Grand Prix 1970
Σαν σήμερα το 1981

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Nelson Piquet. O Piquet πήρε την τρίτη νίκη της σεζόν, με τον Alan Jones να μην παίρνει την νίκη, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του. Ο Alain Prost είχε την πρωτοπορία εωσότου άρχισε να βρέχει, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Carlos Reutemann, εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα.

German Grand Prix 1981
Σαν σήμερα το 1998

Διεξήχθη το Γερμανικό Grand Prix, με νικητή τον Mika Hakkinen. H McLaren έκανε το 1-2, με τον David Coulthard να τερματίζει δεύτερος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jacques Villeneuve. Η Jordan έκανε εξαιρετικό αγώνα, με τον Ralf Schumacher να βρίσκεται στην διεκδίκηση του βάθρου, αλλά να τερματίζει στην έκτη θέση λόγω λάθος στρατηγική, ενώ ο Damon Hill τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS